101. Yılda 101 Motosikletli Çanakkale'de - Son Dakika
Yerel

101. Yılda 101 Motosikletli Çanakkale'de

101. Yılda 101 Motosikletli Çanakkale\'de

İstanbul’dan yola çıkan bazı motosiklet derneklerinden oluşan 101 motosikletçi, Çanakkale Savaşlarının 101’nci yıl etkinlikleri kapsamında İstanbul Muharip Gaziler Derneğinden 101 Gazi ile Çanakkale’ye geldi.

20.05.2016 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'dan yola çıkan bazı motosiklet derneklerinden oluşan 101 motosikletçi, Çanakkale Savaşlarının 101'nci yıl etkinlikleri kapsamında İstanbul Muharip Gaziler Derneğinden 101 Gazi ile Çanakkale'ye geldi.

Proje kapsamında Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası'ndaki tarihi alanları, şehitlikleri ve anıtları ziyaret eden motosiklet tutkunları, daha sonra il merkezindeki Morabbin Parkı'na geldi. Grubu burada Çanakkale Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu karşıladı.Bu projenin kendisini memnun ettiğini belirten Eskioğlu, "Milli manevi değerlerimize katkı sağlayacak boyuta ulaşması hem de sosyal ve kültürel faaliyete öncülük etmesi motosiklet sporunun bu şekilde anlaşılması ve yaygınlaştırılmasına önem veriyoruz. Kendilerine 'özgürlük sürücüleri' diyorlar. Etkileyici, çarpıcı. Yanlarına gazileri de almaları ve Çanakkale turu yapmış olmaları gurur verici olmuştur" dedi.

Özgürlük Sürücüleri Motosiklet Kulübü Başkanı Emre Mühürdaroğlu, "Motosiklet kulüpleri de atalarımızdan bize gelen bir akıncı geleneği gibi faaliyet gösteriyor. Bizler artık at yerine motosiklet kullanıyoruz. Demir atlarımıza biniyoruz. Milliyetçe ve vatanını seven insanlardan oluşan bu ekip, ülke için çok şeyler yapmış, bize bu ülkeyi hediye etmiş, onların sayesinde sokaklarda özgürce motosikletlerimizi kullanıp, gezilerimizi sürdürebildiğimiz gazilerimize teşekkür etmek amacıyla bu organizasyonu düzenledik. Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi bize şunu ifade ediyor, düşmanlarımıza Türk milletini anlatıyor. Türkiye'de yaşayanlara da nasıl bir atanın evladı olduğunu hatırlatıyor. İşte biz motosiklet kulüpleri olarak gazilerimizle gezip görmek ve çevremize anlatmak için böyle bir etkinlik düzenledik" diye konuştu.

Etkinliğe katılan İstanbul Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Kendigel, "Böyle bir etkinliğin içinde yer almaktan gurur duyduk. Bizden sonra inşallah bu gazilik kalmasın, yok olsun. Herkes huzur içinde mutlu ve rahat yaşasın. Savaşta yaşanan şartların ne kadar kötü olduğunu bizler biliyoruz. Bizler artık böyle şeyler istemiyoruz. Dileriz bu savaşlar biter, yok olur" dedi. Çanakkale Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu, Özgürlük Sürücüleri Motosiklet Kulübü Başkanı Emre Mühürdaroğlu ve İstanbul Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Kendigel'e çiçek ve gazi madalyası takdim etti. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 101. Yılda 101 Motosikletli Çanakkale'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement