14 Ağustos Dünya Rabia Günü" - Son Dakika
Yerel

14 Ağustos Dünya Rabia Günü"

14 Ağustos Dünya Rabia Günü"

Bitlis'te, Genç Memur Sen'in 14 Ağustos Dünya Rabia Günü dolayısıyla düzenlediği etkinliğe 11 sivil toplum kuruluşu destek verdi.

14.08.2014 15:43

Bitlis'te, Genç Memur-Sen'in 14 Ağustos Dünya Rabia Günü dolayısıyla düzenlediği etkinliğe 11 sivil toplum kuruluşu destek verdi.

Genç Memur-Sen öncülüğünde Nur Caddesi'nde bir araya gelen kalabalık, taşıdıkları fotoğraflarla Mısır ve Filistin'de yaşananlara tepki gösterdi.

İsrail ve Amerika ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi aleyhine slogan atarak Ulu Cami'ye kadar yürüyen kalabalık adına açıklama yapan Genç Memur-Sen Bitlis Şube Başkanı Şahin Özgül, her zaman zalimlere karşı mazlumlardan yana olacaklarını söyledi.

Yapılan zulümler karşısında İslam ümmetinin susmaması ve tepkisini dile getirmesi gerektiğini bildiren Özgül, şunları kaydetti:

"Zalimlerin dünyayı kuşatan barbarlıklarına son vermeyecek misin? Mazlumların kulakları sağır eden çığlıklarını daha ne kadar duymazlıktan geleceksin? Zulüm kalesinin burçlarından atılan vahşet oklarının kaç çocuğun daha bağrına saplanmasını bekleyeceksin? Mısır'da darbeci Sisi'nin, Suriye'de cani Esed'in, Gazze'de katil İsrail'in, Doğu Türkistan'da vahşi Çin'in insanlığı katletmesini, insanlık onurunu çiğnemesini daha ne kadar seyredeceksin? Dünyadaki zulüm kuşatmasını sen bitireceksin. İnsanlığın katline ferman çıkaran kirli küresel ittifakı sen yok edeceksin. Özgürlüğün esaretine, demokrasinin mahkumiyetine sen son vereceksin. Vahşet mühendislerinin, 2013'ün 14 Ağustos'unda Mısır'da temelini attığı zulüm gökdelenini sen yerle bir edeceksin."

Yapılan saldırıların, ümmetin suskunluğundan kaynaklandığına işaret eden Özgül, ümmetin birleşmesi durumunda İslam ülkelerinin hiçbirinde ve diğer ülkelerde vahşet olmayacağını ifade etti. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 14 Ağustos Dünya Rabia Günü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement