14. Kısa-ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali - Son Dakika
Yerel

14. Kısa-ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali

Onur konuğu olarak Türk sinemasının ünlü oyuncularından Filiz Akın ve ünlü sanatçı Zülfü Livaneli'nin katıldığı, kurmaca, belgesel, deneysel ve animasyon dalında 46 eserin yarışacağı festival, açılış töreniyle başladı.

06.11.2014 17:16

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi tarafından 14'üncüsü düzenlenen "Kısa-ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali" açılış programıyla başladı.

Onur konuğu olarak Türk sinemasının ünlü oyuncularından Filiz Akın ve ünlü sanatçı Zülfü Livaneli'nin katıldığı festivalde, kurmaca, belgesel, deneysel ve animasyon dalında 46 yapım içinde  dereceye girenlere ödülleri verilecek.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen festival, SÜ İletişim Fakültesi mezunu Mehmet Emre Gül'ün Uluslararası Altın Koza Film Festivali Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması'nda belgesel kategorisinde birinciliği alan "Benden Öte" filminin gösterimiyle başladı.

SÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender, yaptığı konuşmada, 14 yıldır düzenlenen ve yoğun talep gelmesiyle 5 yıldır da uluslararası düzeyde gerçekleştirilen festivale bu yıl, ulusal ve uluslararası alanda 160 filmin başvuru yaptığını söyledi.

Fransa, ABD ve Almanya gibi ülkelerden başvuru yapılan filmlerden 46'sının ön elemeyi geçerek finalde yarışma hakkı kazandığını belirten Kalender, "Festivalimizde bizi yalnız bırakmayan onur konuklarımıza ve desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ederim. Yarışmacılara başarılar, izleyenlere de keyifli bir festival geçirmelerini dilerim" dedi.

- "4 yapraklı yonca" tamamlandı

SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit ve Fatma Girik'in ardından Filiz Akın'ın da festivale gelmesiyle, Türk sinemasının 4 yapraklı yoncasını tamamladıklarını ifade etti.

Açılış konuşmasının ardından, Akın ve Livaneli'nin filmlerinden kesitler sunuldu. Daha sonra sanatçılara protokol üyeleri tarafından festivalin onur ödülü ile Selçuk Üniversitesi Sanata ve Bilime Saygı Heykelciği takdim edildi.

Törenin ardından İletişim Fakültesi Sergi Salonu'nda "Filiz Akın ve Zülfü Livaneli Film Afişleri Sergisi"nin açılışı gerçekleştirildi. Koleksiyoner Vadullah Taş'ın arşivinden hazırlanan sergide Akın ve Livaneli afişlerini imzaladı.

İki gün sürecek festivalde jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonunda, 4 dalda dereceye giren filmler ödüllendirilecek. Film gösterimlerinin yanı sıra festival kapsamında söyleşiler ve Polonya Film Okulları Atölye Çalışmaları yapılacak.

Açılış törenine, ünlü sanatçı Aytaç Arman, Konya Vali Yardımcısı Bekir Yılmaz, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Neyzen Özcan, yönetmenler, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 14. Kısa-ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement