17. Bölge Umke Eğitim Tatbikatı - Son Dakika
Yerel

17. Bölge Umke Eğitim Tatbikatı

17. Bölge Umke Eğitim Tatbikatı

Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE)'nin Büyükorhan Görecik Yaylası ve Ormanındaki eğitim tatbikatı gerçeğini aratmadı.

12.06.2014 14:38

Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE)'nin Büyükorhan Görecik Yaylası ve Ormanındaki eğitim tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'dan gelen ekiplerin katıldığı tatbikatta orman içerisinde devrilen bir traktörden yaralıların kurtarılması, ormanlık alanda uçuruma yuvarlanan bir yaralının nasıl kurtarılacağı ve enkaz altında kalan yaralıların kurtarılması canlandırıldı. Kamp şeklinde geçen tatbikat ve eğitim çalışmaları 3 gün sürdü.

UMKE hakkında temel bilgiler edindirme, afet bölgesinde hasta yaralıya nasıl müdahale edilmesi, ilk etapta nasıl bir davranış sergilenmesi, afet noktasında farkındalığın nasıl oluşması ve afete yönelik belirtilerin nasıl olması gerektiğini konularında UMKE gönüllülerine bilgi verildi.

Görecik Yaylası Ormanında arama kurtarma ve yaralılara müdahale eğitimi alan ekipler, kampın son gününde tatbikat yaptı. Senaryo gereği Sarnıç Mahallesinde çöken bir binanın altında kalanlara müdahale edildi. Kısa sürede bölgeye AFAD ekipleri sevk edildi. Özel cihazlarla yaşayanları tespit etmeye çalışan ekipler kesici ve delici malzemelerle enkazdaki demir ve tahtaları keserek, yaralılara ulaştı. Ardından da UMKE görevlileri enkaz altında kalanlara ulaştı ve ilk tıbbi müdahale enkaz altında yapıldı. Bölgeye gönderilen UMKE ekipleri de söz konusu alanda sahra hastanesi ve hayatını kaybedenler için çadır kurdu.

AFAD ekipleri ayrıca ormanlık alanda uçuruma yuvarlanan bir yaralının nasıl kurtarılacağını sergiledi. Ekipler ormanlık alanda yüksek bir kayalıkta mahsur kalan yaralının yanına halatlarla indi. Daha sonra kontrollü bir şekilde yukarı çıkarılan yaralı UMKE ekiplerine teslim edildi. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 17. Bölge Umke Eğitim Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement