18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika
Yerel

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

17.03.2015 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çalışkan, mesajında, Çanakkale Zaferi'nin bağımsızlık, özgürlük, kardeşlik ve birlik ruhuyla verilen onurlu bir mücadelenin sonucu elde edildiğini belirtti.

Şanlı zaferin yıl dönümünde, vatan uğruna canını feda eden şehitleri rahmet ve minnetle andığını vurgulayan Çalışkan, "Çanakkale Zaferi, Allah'ın yardımı, inancımız ve damarlarımızdaki asil kanla kazanılmış bir zaferdir. Çanakkale Zaferi, bize birlik ve beraberlik ruhunu hatırlatır. Bu zafer, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin tüm engelleri aşabileceğini en güzel örneğidir. Türk milleti bu zaferle, 'Çanakkale Geçilmez' destanını yazmış ve millet bilicini daha da pekiştirmiştir" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Bahçeci

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise yayımladığı mesajda, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş vizesinin alındığı Çanakkale Savaşı'nın, aziz şehitlerin anılması ve Çanakkale Zaferi'nin gelecek nesillere aktarılması açısından önemli olduğunu bildirdi.

Vatanı ve geleceği için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Türk milletinin, tarih boyunca gurur kaynağı olan büyük zaferlere imza atarak canı pahasına verdiği mücadele ile başka milletlere de emsal olduğunu anımsatan Bahçeci, şöyle devam etti:

"Şehit ve gazilerin hiçbir değerle ölçülemeyecek fedakarlıklarının, milletin bu topraklarda hür yaşamasını sağlayarak adeta imkansızın başarıldığı Çanakkale Zaferi, aziz milletimizin birlik ve beraberlik ruhuyla yazdığı bir destandır. Çanakkale Zaferi sonuçları itibarıyla, dünya tarihini etkileyen bir dönüm noktasıdır. Bizlerin de bugün, onların verdiği mücadeleye sahip çıkmak için yapmamız gerekenler var. Bunlar arasında da en önemlisi Türk toplumunu en gelişmiş seviyeye getirebilmek, Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine hep birlikte bu ülkeyi taşımaktır. O gün Çanakkale Savaşı'nda milletçe nasıl kenetlenmişsek, bugün de milletçe kenetlenmemiz gerekmektedir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika


Advertisement