18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika
Spor

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü'nün 100. yılını bir mesaj yayımlayarak kutladı.

18.03.2015 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü'nün 100. yılını bir mesaj yayımlayarak kutladı.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin, bir milletin yeniden aslına dönüşü, güce ve teknolojiye karşı zafer kazanan inancın, bir olmanın ve diri olmanın tarihteki karşılığı olduğunu belirten Kılıç, "Cepheye evladını değil şehidini gönderen bir annelik duygusudur Çanakkale. Kahramanlığın, azmin ve zaferin yeniden anlam kazandığı bir şiirdir Çanakkale" ifadelerini kullandı.

Mesajında, Mehmed Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitlerine isimli şiirinden, "Asım'ın nesli diyordum ya...nesilmiş gerçek/İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek/Şüheda gövdesi, bir baksana, dağlar, taşlar/O, rükü olmasa, dünyada eğilmez başlar" satırlarını paylaşan Kılıç, şöyle devam etti:

"Adeta dünya üzerinden silinmek istenen bir milletin, vatanını ve bayrağını canı pahasına nasıl savunacağını göstermiş, aziz milletimiz adına tarihin yönünü değiştirmiş, başka milletlere de ibret alacakları bir destan olmuştur. Çanakkale Ruhu 1915'te, nasıl bu aziz millete yeniden başlama birlikteliğini ve aşkını yaşattı ise, bugün de aynı ruh, bizlerin yüreğine Yeni Türkiye sevdasını işlemiştir. Bizler, şehitlerimizin fedakarlıklarıyla kazanılan ve emanetçisi olduğumuz bu vatan topraklarını, kendi kültür ve medeniyetinin meşalesiyle geleceğini gören ve tasavvur eden bir gençliğe devredeceğiz. Şehitlerimizin bu mukaddes destanını asla yere düşürmedik ve düşürmeyeceğiz İnşallah."

Çanakkale Destanı'nın 100. yılının, aziz Türk milletine kutlu ve mübarek olmasını dileyen Kılıç, "Bu duygularla, 18 Mart Şehitler Günü'nde, bu mukaddes toprakları bize emanet eden, başta; "ben size taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum" diyen Gazi Mustafa Kemal olmak üzere şehitlik mertebesine duyulan hasretle, duydukları emri tereddüt etmeden yerine getiren aziz şühedamızı rahmetle ve şükranla anıyorum. Çanakkale Destanımızın 100. Yılı, aziz milletimize kutlu ve mübarek olsun" ifadeleriyle mesajını tamamladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika


Advertisement