18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü Töreni - Son Dakika
Güncel

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü Töreni

TBMM Başbakanı Cemil Çiçek, "Anadolu, her karışı şehit kanlarıyla sulanmış ebedi vatanımızdır.

18.03.2015 12:05

TBMM Başbakanı Cemil Çiçek, "Anadolu, her karışı şehit kanlarıyla sulanmış ebedi vatanımızdır. Dünyada eşi olmayan yurdumuzu mahmur hale getirmek ve milletimizin refahını artırmak, ortak sorumluluğumuzdur" değerlendirmesinde bulundu.

Çiçek, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla 18 Mart Stadı'nda düzenlenen resmi törene mesaj gönderdi.

TBMM Başkanı Çiçek, mesajında, Türk milletinin tarihine altın harflerle yazılan büyük zaferlerden birinin Çanakkale'de yazıldığını belirterek, her yıl büyük coşkuyla kutlanan bu zaferle sadece düşman gemilerinin boğazın derin sularına gömülmediğini, aynı zamanda milletin istikbalinin de tayin edildiğini vurguladı.

Çanakkale'de, Türk milletinin yeniden ihya olduğuna işaret eden Çiçek, şunları kaydetti:

"Orada bir nesil toprağa verilirken bir millet doğmuştur. Bugün milletimizin her ferdine bir iz, bir ses, bir anı ulaşmıştır. Çanakkale, ecdadımızın son savunma noktasıydı. Boğazın geçilmesi, İstanbul'un düşman eline geçmesi ve Anadolu'nun düşmesi demekti. O nedenle ecdadımız, her karışını siper yaptığı Çanakkale'den düşmanın geçmesine izin vermedi. Onlar semada yankılanan ezan sessinin susmasına izin vermediler. Al bayrağımızın korkusuzca dalgalandığı, kendi gökyüzümüz istediler. Böylece, 1453'te İstanbul'u fethederek tarihin seyrini değiştirenler, 1918'de de İstanbul'un düşman eline düşmesini engelleyerek 20. yüzyıla yön verdiler.

Anadolu, her karışı şehit kanlarıyla sulanmış ebedi vatanımızdır. Dünyada eşi olmayan yurdumuzu mahmur hale getirmek ve milletimizin refahını artırmak ortak sorumluluğumuzdur. Bu vesileyle büyük zaferin 100. yılının milletimize kutlu olmasını diliyorum. Tarihimizin altın levhalarından biri olan Çanakkale Zaferi'ni milletimize armağan eden Seyit onbaşıları, devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ve on birlerce şehit ve gazimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü Töreni - Son Dakika


Advertisement