18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. Yıl Dönümü

Adıyaman'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

18.03.2014 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Besni ilçesinde,  Çanakkale Zaferinin 99. yıldönümü ve 18 Mart Şehitler Günü için anma töreni düzenlendi.

Program Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Burada ki törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Teğmen Azmi Kaan Şen yaptı.

Şen, "Çanakkale Savaşı, laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna giden yolda bir aşama olmuş, bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinin temelleri bu zaferle atılmıştır." dedi.

Program daha sonra Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda devam etti. Besni Kız ve Teknik Meslek Lisesi'nin organize ettiği tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Etkinlikte, Çanakkale konulu şiirler okundu, Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü ile ilgili bir skeç gösterisi yapıldı. Son olarak okul öğrencilerinin hazırlamış oldukları müzik dinletisi sergilenerek program son buldu.

- Gölbaşı'nda Çanakkale Zaferi etkinliklere kutlandı

Hükümet Konağı önünde çelenk sunma töreninin ardından Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi çok amaçlı salonunda şehitleri anma ve kutlama programı düzenlendi.

Tören konuşan Gölkent Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Necmeddin Karataş, Çanakkale Zaferi'nin nasıl kazandığı anlatarak, şehitleri saygı ile andıklarını söyledi.

Konuşmalardan sonra "Çanakkale Kahramanları " adlı oyun, öğrenciler tarafından sergilendi. Daha sonra "Çanakkale Geçilmez" adlı oratoryonun Gölkent Ortaokulu öğrencileri tarafından gösterimi yapıldı. Program sonunda da öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Kahta'da Çanakkale Zaferi etkinliklere kutlandı

Kahta Kaymakamlığı tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Münasebetiyle Şehit yakınları ve Gazilere yemek programı düzenlendi.

Kahta ilçesi ve köylerindeki Şehit aileleri ve Gazileri  ziyaret eden  Kaymakam Metin Esen, bu ülkenin şehitlere  ve ailelerine minnettar  olduğunu, bunun için devletin ve halkın bu ailelere  her konuda yanlarında olacağını belirtti.

Çanakkale zaferinin Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihi olduğunu ifade eden Esen, şunları kaydetti:

"Bu tarih gerek taarruz gerekse savunma savaşlarının başarılarıyla dolup taşan Türk kahramanlık tarihinin en onur verici, en parlak sayfalarından biridir. Sevinç ve coşkuyla kutladığımız Çanakkale Zaferi'nin 99. yıldönümünde, bu güzel vatanımız için canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle yad ediyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun."

Kaymakam Metin Esen ile beraberindeki protokol üyeleri, yemek programının ardından ilk olarak Şehit ailelerini evlerinde ziyaret etmek üzere Şahintepe Köyüne giderek,  Şehit Bahri Şahin'in ailesini ziyaret edip Şehit Bahri Şahin'in şehitliğine gidildi.

Daha sonra İlçe merkezde ikamet eden Şehit Mehmet Yetiş' in ailesi ziyaret edildi. - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. Yıl Dönümü - Son Dakika


Advertisement