18. Yörük Kurultayı Söğüt'te Toplandı - Son Dakika
Yerel

18. Yörük Kurultayı Söğüt'te Toplandı

18. Yörük Kurultayı Söğüt\'te Toplandı

Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri öncesinde düzenlenen Yörük Kurultayı'nın 18'incisi, Söğüt ilçesinde Vali Halil İbrahim Akpınar başkanlığında yapıldı.

16.06.2012 18:06

Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri öncesinde düzenlenen Yörük Kurultayı'nın 18'incisi, Söğüt ilçesinde Vali Halil İbrahim Akpınar başkanlığında yapıldı.

Kurultaya Vali Halil İbrahim Akpınar, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Söğüt Kaymakamı Vural Karagül, Söğüt Belediye Başkanı Osman Güneş, Çaltı Belediye Başkanı Osman Yılmaz, Küre Belediye Başkanı Cafer Köseoğlu, Yörük Konfederasyonları ve federasyonları ile derneklerin temsilcileri katıldı.

Toplantıda, geçen yılın şenliklerinde yaşanan aksaklıklar, bu yıl yapılacak olan şenliklerle alakalı dilek ve temenniler konuşulurken, ilginin daha fazla olması için çeşitli fikir alışverişlerinde bulunuldu.

Vali Akpınar, burada yaptığı konuşmada, Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'nin bu yıl 731'incisini kutlayacaklarını belirterek, şenliklerin birlik ve beraberlik ruhu içinde, en uygun şekilde kutlanması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Söğüt Belediye Başkanı ve Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri Vakıf Başkan Yardımcısı Osman Güneş ise, Ertuğrul Gazi'yi anma ve Yörük Bayramı'nın gayesinin tarihten gelen Müslüman Türk milletinin ana karakterini oluşturan değerleri yeni nesillere aktarmak olduğunu ifade ederek, bu kültürün gelecek nesillere aktarılması görevini derneklerin yerine getirmesi gerektiğini ifade etti. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 18. Yörük Kurultayı Söğüt'te Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement