CHP'li Dibek'ten 19 Mayıs Mesajı - Son Dakika
Yerel

CHP'li Dibek'ten 19 Mayıs Mesajı

CHP\'li Dibek\'ten 19 Mayıs Mesajı

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, 19 Mayıs ile başlayan Kurtuluş Savaşının tüm dünyanın ezilen uluslarına esin kaynağı olduğunu söyledi.

19.05.2014 09:27  Güncelleme: 09:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, 19 Mayıs ile başlayan Kurtuluş Savaşı'nın tüm dünyanın ezilen uluslarına esin kaynağı olduğunu bildirdi.

Dibek, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 19 Mayıs'ın, tutsaklığı kabullenmeyen, ulusunun onurunu ve özgürlüğünü korumak için harekete geçen, var olma savaşını başlatan Mustafa Kemal Atatürk'ün Anadolu'da yaktığı bağımsızlık ateşinin başlangıcı olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kazanımlarının göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade eden Dibek, şunları kaydetti:

"Geleceğe güçlü biçimde ulaşabilmek, Cumhuriyetimizi korumak ve yaşatmakla olanaklıdır. Sağladığı kazanımlar göz ardı edilerek, temel niteliklerinin tartışmaya açılmak istenmesi, Cumhuriyet'in temel felsefesiyle bağdaşmayan, üzüntü verici bir durumdur. Bağnaz düşüncelerin etkisinde kalarak, yapılanları küçümsemek ya da ön yargıyla yaklaşmak, yurdumuzu kurtaranlara, Cumhuriyetimizi kuranlara karşı en büyük haksızlık olacaktır. Böyle bir arayış içine girenlerin, birliğimize, tekil devlet yapımıza, bölünmez bütünlüğümüze ve Cumhuriyetimize zarar veremeyeceklerdir. Bu konudaki en büyük güvencemiz, Atatürk'e inanan, ilke ve devrimlerine sahip çıkma kararlılığını gösteren ve Cumhuriyetimizin çevresinde kenetlenen yüce Türk Ulusu'dur. Türk Ulusu, Cumhuriyet rejiminin kazanımlarıyla ulaştığı konumun bilincindedir. 19 Mayıs ile başlayan Kurtuluş Savaşı, tüm dünyanın ezilen uluslarına esin kaynağı olmuştur." - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP'li Dibek'ten 19 Mayıs Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement