19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Yerel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Trabzon'da toplanan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenledi.

19.05.2015 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'da toplanan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenledi.

Kent merkezinde Uzun Sokak'ta bir araya gelen ve ellerinde "Bandırma" yazılı maket vapuru taşıyan TGB üyeleri, Uzun Sokak'tan Atatürk Alanı'ndaki Meydan Parkı'na kadar yürüdü.

Burada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından grup adına basın açıklama yapan TGB İl Başkanı Haydar Yıldırım, Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 96. yıl dönümü olduğunu söyledi.

Yıldırım, Mustafa Kemal'in 96 yıl önce bugün milli mücadeleyi başlatmak için Samsun'a çıktığında Kurtuluş Savaşı'nın kıvılcımlarının ateşlendiğini ifade ederek, "Bu kıvılcım vatanın bütünlüğünü ve milletin bağımsızlığını doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle dirilen Kuvayi milliye ruhuyla emperyalist güçlere boyun eğdirerek Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdu" ifadesini kullandı.

Ülkeyi 96 yıl önce bölmek isteyen emperyalist güçlerin sadece adının değiştiğini savunan Yıldırım, "İçeriden ve dışarıdan dini, manevi ve bütünsel değerlerimizi kullanarak bizi yıpratmaya çalışıyorlar. Bu emperyalist oyunlara Türk milleti olarak 96 yıl önce nasıl son verdiysek gene o devrimci ruhla ve vatan sevgisiyle emperyalizme karşı koyacağız" dedi.

Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement