19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Güncel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

KABİL (AA) – Afganistan'ın başkenti Kabil'de görev yapan Türk askeri birliği, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlamak amacıyla düzenlenen etkinlikte Afgan askerleriyle futbol maçında karşı karşıya geldi.

19.05.2015 17:57

KABİL (AA) – Afganistan'ın başkenti Kabil'de görev yapan Türk askeri birliği, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlamak amacıyla düzenlenen etkinlikte Afgan askerleriyle futbol maçında karşı karşıya geldi.

Kabil'deki 111. Tümen'de düzenlenen dostluk maçını Türk Askeri Kabil Eğitim Yardım Danışma Komutanı Şafak Gök, 111. Tümen Komutan Yardımcısı Lalcan Zehir ve çok sayıda Afgan askeri izledi.

Türk Askeri Kabil Eğitim Yardım Danışma Komutanı Gök, burada yaptığı açıklamada, "Bugün Kabil'de Afganistan Türk Görev Kuvvet Komutanlığı personeli olarak Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bazı etkinlikler düzenledik. Bu kapsamda Afgan kardeşlerimizle beraber futbol maçı yaptık. Uluslararası ortamda da voleybol maçlarımız ve koşu yarışmamız olacak. Katılan bütün personele de hediyelerimiz olacak" dedi.

Gök, "Biz burada da anavatanımızdan 4 bin kilometre uzaklıkta Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın sevinci içindeyiz" ifadesini kullandı.

Afgan askerinin 3-1 kaybettiği futbol maçı ilgi büyük oldu. Maç sonunda Türk Askeri Kabil Eğitim Yardım Danışma Komutanı Gök, askerlere kupa ve hediyeler verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement