19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Güncel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Afyonkarahisar'ın Sandıklı ve Dinar ilçelerinde tören düzenlendi.

19.05.2016 14:35

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Afyonkarahisar'ın Sandıklı ve Dinar ilçelerinde tören düzenlendi.

Sandıklı Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan programda, ilçe protokol üyeleri Sandıklı Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehter takımı eşliğinde "Gençlik Yürüyüşü" gerçekleştirdi.

Yürüyüş sonrası tören alanına gelen, Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Muhittin Bilgiç ve Belediye Başkanı Mustafa Çöl, tören alanında halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

İlçede çeşitli sportif faaliyetlerde dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyaları takdim edildi.

Halk oyunları, şiirler ve kompozisyonların okunmasıyla program sona erdi.

Dinar

Dinar Kaymakamlığı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na Dinar Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelenginin bırakılmasıyla başlayan kutlama programında saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Dinar Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Doğan Çakır, burada yaptığı konuşmada, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'dan başlayan bağımsızlık hareketinin, birlik ve dayanışma ruhuyla birleşerek tüm yurtta dalga dalga yayılıp milli mücadelemizin zaferle sonuçlandığını söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün istiklal mücadelesinin ateşini milletten aldığı destekle 19 Mayıs 1919'da Samsun'da yaktığını belirten Çakır, şunları kaydetti:

"Dönemin en zor zamanlarında azim, inanç, fedakarlık ve gönül birliğiyle ülkemizi işgal eden düşmanlara karşı milletçe durulmuş ve tarihte eşine az rastlanır bir destan yazılarak, bir millet küllerinden yeniden doğmuştur. Nice şehitlerin ve gazilerin üstün fedakarlıklarıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, gençlerimize emanet edilmiştir. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimizden aldığımız bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak hepimizin görev ve sorumluluğudur. Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, tüm gençlerimizi sevgiyle selamlıyorum."

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Güreş müsabakalarının da yapıldığı kutlama programında Dinar Mehmet Çavuş Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından folklor gösterileri sunuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement