2.5 Yıl Sonra İlk İbadet - Son Dakika
Yerel

2.5 Yıl Sonra İlk İbadet

2.5 Yıl Sonra İlk İbadet

Samsun Büyükşehir Belediyesi 2.5 yıldır kapalı olan Salıpazarı Esatçitliği Mahallesi Camisi’ni 2 gün içinde ibadete açarak köylü vatandaşlara bayram yaşattı.

15.05.2015 17:15

Samsun Büyükşehir Belediyesi 2.5 yıldır kapalı olan Salıpazarı Esatçitliği Mahallesi Camisi'ni 2 gün içinde ibadete açarak köylü vatandaşlara bayram yaşattı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yapılan hizmetleri yerinde incelemek için yaptığı ziyaretler sırasında 2 gün önce Salıpazarı ilçesine bağlı Esatçitliği Mahallesi'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında köy sakinlerinden 67 yaşındaki Hasan Şahin, Başkan Yılmaz'ın yanına gelerek gözyaşları içinde köy camilerinin 2.5 yıldır kapalı olduğunu söyleyerek çocukluğundan beri ibadet ettiği caminin yeniden açılmasını istedi.

Yaşlı köylünün halinden ve isteğinden çok etkilenen Başkan Yılmaz, hemen caminin yanına giderek bilgi aldı. 2.5 yıl önce İl Afet Acil Müdürlüğü'nün heyelan tehlikesi nedeni ile camiyi mühürlediğini öğrenen Başkan Yılmaz, burada yaptığı incelemede caminin hızlı bir müdahale ile sorununun çözülebileceğini tespit etti.

Yanında bulunan Büyükşehir Belediyesi bürokratlarına talimat veren Başkan Yılmaz, caminin cuma namazına kadar ibadete açılması talimatını verdi. Bunun üzerine harekete geçen Fen İşleri daire Başkanlığı ekipleri caminin istinat duvarlarını ve çevresini sağlamlaştırarak ve gerekli önlemleri alarak 3 gün içerisinde ibadete uygun hale getirdi.

2.5 YIL SONRA İLK İBADET

Esatçitliği Mahallesi sakinleri 2.5 yıl sonra Salıpazarı Kaymakamı İskender Çolak, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül ve AK Parti ilçe başkanı Yücel Kaya'nın da bulunduğu öğlen namazında yeniden kendi camilerinde ibadet etmenin mutluluğunu yaşadılar.

Salıpazarı Belediye Başkanı Hallik Akgül mahalle muhtarı ile birlikte yaklaşık 3 yıldır bu sorunu çözmeye çalıştıklarını ve hep çözümsüzlükle karşılaştıklarını ifade ederek, "Mahallemizin sakinleri sevinçten uçuyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız 2 günde tüm olanakları seferber edip bu mübarek kandil günü ve cuma günü hepimize büyük sevinç yaşattı. Ben Salıpazarı Belediye Başkanı olarak kendisine hem mahalle halkı hem de şahsım adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Allah kendisinden razı oldun" dedi.

Başkan Yılmaz'dan camilerinin açılması için istekte bulunan köy sakini 67 yaşındaki Hasan Amca, "Bugün en güzel günümüz. Cenab-ı Allah Büyükşehir Belediyesi'nden de Başkan Yusuf Ziya Yılmaz'dan da razı olsun. 2.5 yıldır kapalı duran camimizi 2 günde yeniden bize kazandırdı. Allah'ım bize yaşattığı bu mutluluğun kat kat fazlasını ona versin" diye konuştu.

Esatçitliği Mahalle Muhtarı Nazif Dikme de heyelan tehlikesi var diyerek camilerinin kapatıldığını belirterek, "2.5 Senedir bu camimizi yeniden açtırmak için belediye başkanımızla birlikte mücadele verdik. Yapılması gereken tadilat için projeler çizdirdim ama imkanımız ve paramız olmadığı için bir türlü yaptıramadık. Allah Razı olsun Yusuf Ziya Başkanımız buraya geldiğinde derdimizi ona anlattık. Hemen inceledi ve 'bu caminizi en kısa sürede gereğini yapıp yeniden ibadetinize açacağım' dedi. Daha 3 gün olmadı ama Allah'ıma şükür bugün cuma namazımızı kendi camimizde kılmak nasip oldu. Bu bizi çok gururlandırdı. Sevincimizi anlatamam. Allah Yusuf Ziya Başkanımdan ve emeği geçen herkesten razı olsun" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 2.5 Yıl Sonra İlk İbadet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement