İstanbul'da Bir Baba, 2 Çocuğu ile Kendini Yakmaya Kalktı - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Bir Baba, 2 Çocuğu ile Kendini Yakmaya Kalktı

İstanbul\'da Bir Baba, 2 Çocuğu ile Kendini Yakmaya Kalktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi önüne gelen seyyar satıcı Bülent Yıldız, 2 çocuğuyla birlikte üzerine benzin dökerek kendini yakmak istedi.

26.09.2014 20:57  Güncelleme: 12:08

İstanbul Büyükşehir Belediyesi önüne gelen seyyar satıcı Bülent Yıldız, 2 çocuğuyla birlikte üzerine benzin dökerek kendini yakmak istedi.

Mecidiyeköy'de seyyar satıcılık yapan ve tezgahının kaldırıldığını söyleyen Bülent Yıldız adlı vatandaş, Fatih Saraçhane'de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde kendisini ve 2 çocuğunu benzin dökerek yakmak istedi.

Belediye Sarayı önünde 3 çocuğu ve eşi ile bir süre oturma eylemi yapan Yıldız, daha sonra 10 ve 6 yaşındaki iki kızını yanına alarak, elindeki bidondan üzerlerine benzin döktü. Elinde çakmakla kendini ve çocuklarını yakma tehdidinde bulunan Yıldız'ın yanında bulunan 2 kızı korkudan titreyerek gözyaşı döktü.

EKMEĞİMİ, İŞİMİ İSTİYORUM

Kızamık aşısından kaynaklanan bir hastalıkla zihinsel engelli hale gelen oğluna ve 2 kızına seyyar tezgahından kazandığı parayla baktığını belirten Bülent Yıldız, 'Ev, araba istemiyorum, ben ekmeğimi, işimi istiyorum. Başbakan 3 tane çocuk diyor ya, işte 3 tane çocuğun bedeli bu diyerek, yetkililere seslendi. Yıldız'ın eylemi sırasında, eşi ve engelli oğlu da belediye binası önünde bekledi.

TEZGAHIMI VERİN

Belediye yetkililerinin ve polisin ikna çabalarına 'Yaklaşmayın, yakarım' diyerek tepki gösteren Yıldız, gelen itfaiye ekiplerine de '1 dakika içerisinde gitmezseniz yakarım tehdidinde bulundu. Bülent Yıldız, belediye yetkililerinin yardım fonundan kendisine yardım yapılacağını belirtmesi üzerine de, 'Ben işimi istiyorum' dedi. Yoldan geçen vatandaşların izlediği olay sırasında, bir vatandaş da "Çocuklara yazık değil mi?" diyerek babaya ve belediye çalışanlarına tepki gösterdi.

SİVİL POLİS ETKİSİZ HALE GETİRDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve yetkililerle görüşmek istediğini ifade eden Yıldız'ın dikkati dağıldığı sırada, arkadan yaklaşan bir sivil polis tekme atarak yere düşürdü. Etkisiz hale getirilen Yıldız, polis aracına konularak gözaltına alındı. Olayın şokuyla gözyaşı döken 2 çocuk ise belediye binasına alınarak sakinleştirildi. Daha sonra, Yıldız'ın eşi ve 3 çocuğu da başka bir polis aracına bindirilerek olay yerinden uzaklaştırıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Bir Baba, 2 Çocuğu ile Kendini Yakmaya Kalktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement