2 Milyar Liralık Vurgun Çetesine Operasyon: 23 Gözaltı - Son Dakika
Güncel

2 Milyar Liralık Vurgun Çetesine Operasyon: 23 Gözaltı

2 Milyar Liralık Vurgun Çetesine Operasyon: 23 Gözaltı

40'a yakın sahte şirket kurup aralarında kamu kurumlarının da bulunduğu iş yerlerini 2 milyar 210 milyon liralık sahte fatura düzenleyerek dolandıran şebeke yakalandı.

14.10.2014 10:18  Güncelleme: 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, inşaat, hafriyat, temizlik ve danışmanlık hizmetleri adı altında 40'a yakın sahte şirket kurup, aralarında kamu kurumlarının da bulunduğu işyerlerini 2 milyar 210 milyon liralık sahte fatura, çek ve müstahsil makbuzu düzenleyerek dolandıran şebekeye operasyon yaptı. Konya merkezli 5 ilde yapılan operasyonda aralarında 1 bankacı ve 1 mali müşavirin de bulunduğu 1'i kadın 23 kişi gözaltına aldı.

5 İLDE EŞ ZAMANLI BASKIN

Konya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir şebekenin sahte şirketler kurup, sahte fatura ve çeklerle dolandırıcılık yaptığı bilgisine ulaştı. Şebeke üyelerini ve şirketleri belirleyen jandarma yaptığı teknik ve fiziki takibin ardından bugün Konya Ankara, Antalya, İstanbul ve Adana'da daha önceden belirlenen adreslere baskın yaptı.

2 MİLYAR 210 MİLYON LİRALIK VURGUNDA 23 GÖZALTI

Operasyonda, 'Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma ve Yönetme, Kurulan Örgüte üye olma, Kamu Kurum ve Kuruluşları zararına zincirleme nitelikli dolandırıcılık, 213 sayılı vergi ve usul kanununun 359'uncu maddesinde belirtilen vergi kaçakçılığı suçu ile bilişim sistemlerini banka ve kredi kurumlarını araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçlarını' örgütlü olarak işleyerek toplam 2 milyar 210 milyon liralık sahte fatura, karşılıksız çek ve müstahsil makbuzu düzenledikleri tespit edilen 1'i kadın 23 kişi gözaltına alındı. Şebekenin kurdukları sahte şirketler aracılığıyla düzenlediği sahte faturaları ise yaklaşık bin işyerine verdikleri öne sürüldü.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Gözaltına alınan şüpheliler Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere il jandarma komutanlığına götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 2 Milyar Liralık Vurgun Çetesine Operasyon: 23 Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • tolga: vatan hayinleri 12 0 Yanıtla
  • KİMİN UMRUNDA: EEE BAŞBAKAN EFENDİ KANUN SENİN ELİNDE SADECE BUNLARIN SONU NE OLACAK? BENİM ADIMADA SAHTE KİMLİK DÜZENLENİP ŞİRKETLER KURULMUŞ. SÜRÜNEN BEN KÖŞEYİ DÖNEN DOLANDIRICILAR 12 SENEDİR DAVALARA GİRİP ÇIKIYORUM. BİMER E DAHA ÖNCEDE YAZDIM AMA SİZİN UMRUNUZDAMI. ERTESİ GÜNÜ ÇIKACAKLAR BENİM GİBİ BAŞKALARININ CANLARINI YAKACAKLAR. 9 0 Yanıtla
  • cabbar: başbakana haber vermişler mi? haber vermeden operasyon yaptılarsa suç işlemiş mi oluyor şimdi polisler. kabineden birilerin akrabası varsa polislerin işi kötü yer beğensinler artık 7 1 Yanıtla
  • EK HAN: naylon fatura alanlarda dolandırııcı oldu değilmi afiyet olsun 8 0 Yanıtla
  • Ceren: Posavis adlı hayali sirket sonunda yakalanmış çok sevindim 6 0 Yanıtla
  • Hasan Adıyaman: paraya tapan bu lanet ırkı, amerika kanunları ile cezalandıracaksın, ayaklarında paranga takacan, boyunlarına zincir ve ellerine kelepçe ile bağlayacaksın ve hapiste çürüteceksin ayrıca bütün mal varlıklarına el koyacaksın yoksa bu paraya tapan ırk akıllanmayacaktır. 3 0 Yanıtla

Advertisement