2. Uluslararası Hava ve Uzay Gücü Konferansı - Son Dakika
Güncel

2. Uluslararası Hava ve Uzay Gücü Konferansı

ABD'li hava savunma uzmanı Benjamin Lambeth, Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Hava ve Uzay Gücü Konferansı'nın (ICAP 2015) son derece başarılı geçtiğini belirterek, konferansın bugüne değin katıldığı konferanslar arasında en başarılısı olduğunu söyledi.

02.04.2015 16:50

ABD'li hava savunma uzmanı Benjamin Lambeth, Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Hava ve Uzay Gücü Konferansı'nın (ICAP 2015) son derece başarılı geçtiğini belirterek, konferansın bugüne değin katıldığı konferanslar arasında en başarılısı olduğunu söyledi.

Maslak'taki Harp Akademileri Komutanlığı'nda yapılan konferansın onur konuklarından ABD'li askeri havacılık uzmanı Benjamin Lambeth, NATO Müttefik Dönüşüm Komutanı General Jan Paul Palomeros, İspanya Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Francisco Javier Garcia Arnaiz ile Pakistan'ın eski Hava Kuvvetleri Komutanı Emekli Hava Orgeneral Tanvir Mahmood Ahmed, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Lambeth, daha önce de Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın düzenlediği 2 konferansa daha katıldığını belirterek, Hava Harp Akademisi'nin uluslararası konferanslara ev sahipliği yapma yetkinliğinin son derece iyi olduğunu ifade etti.

Türk Hava Kuvvetleri'nin NATO bünyesindeki en büyük ikinci hava gücü olduğunu vurgulayan Lambeth, "Konferansı sıra dışı başarılı buluyorum. Kariyerini hava savunma alanında geçirmiş biri olarak bu katıldığım en iyi hava gücü konferansıdır. Dünyanın pek çok yerinde benzer etkinliğe katıldım ama hiçbiri katılımcı kalitesi ve içerik bakımından bu derece üst düzey bir konferans olmamıştır" diye konuştu.

"Hava gücünün önemi gün geçtikçe artıyor"

ABD öncülüğündeki koalisyon gücünün 1991'de Irak'a yönelik yürüttüğü "Çöl Fırtınası" harekatında görev alan ABD'li emekli general David Deptula, tecrübelerini aktardı. Deptula, operasyonun o günkü mevcut şartlar dahilinde yapıldığını belirterek, "Bugün olsa gelişen teknolojiyle daha isabetli saldırılar düzenlenebilirdi. Bugünkü teknolojiyle gece ve gündüz harekatları çok daha farklı icra edilebilirdi. Operasyon 43 gün içinde başarıya ulaştı. Belki bu süre daha isabetli saldırılarla daha da kısaltılabilirdi" ifadelerini kullandı.

Hava gücünün öneminin gün geçtikçe arttığını aktaran Deptula, Tikrit'e yapılan hava müdahalesinin de hava gücünün sağladığı avantajları ortaya koyduğunu vurguladı.

NATO Müttefik Dönüşüm Komutanı Orgeneral Jean Paul Palomeros, NATO'da karşılıklı çalışabilirlik ilkesini kurmak ve işbirliğine dayanan operasyon kabiliyetini geliştirmeyi amaçladıklarını aktardı.

İspanya Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Francisco Javier Garcia Arnaiz, NATO'nun artık birlikte çok hızlı hareket edebildiğini söyledi.

Pakistan'ın eski Hava Kuvvetleri Komutanı Emekli Hava Orgeneral Tanvir Mahmood Ahmed, askeri operasyonların hiç bir zaman tek başına sonuç getirmeyeceğini vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 2. Uluslararası Hava ve Uzay Gücü Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement