2. Uluslarası Didim Zeytin Festivali Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

2. Uluslarası Didim Zeytin Festivali Sona Erdi

2. Uluslarası Didim Zeytin Festivali Sona Erdi

Didim Ziraat Odası öncülüğünde ve Didim Kaymakamlığı organizesinde bu yıl 2.yapılan Uluslararası Didim Zeytin Festivali, Akyeniköy Beldesinde yapılan müzikli eğlence ve halk oyunları gösterisi ile sona erdi.

28.10.2013 11:18

Didim Ziraat Odası öncülüğünde ve Didim Kaymakamlığı organizesinde bu yıl 2. yapılan Uluslararası Didim Zeytin Festivali, Akyeniköy Beldesinde yapılan müzikli eğlence ve halk oyunları gösterisi ile sona erdi.

Dün akşam saat 18: 00'de Akyeniköy Beldesindeki meydanda yapılan Zeytin Festivali etkinliklerine TBMM İdare Amiri, MHP Aydın Milletvekili ve MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali Uzunırmak, Atça Belediye Başkanı Mustafa Çınar, Akyeniköy Belediye Başkanı Yusuf Deveci, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, MHP Didim İlçe Başkanı Can Atas, Oda Meclis Başkanı Kemal Ak ve çok sayıda belde sakini katıldı. Etkinlikler kapsamında belde sakinlerine keşkek ikramında bulunuldu ve lokam dağıtıldı.

Düzenlenen etkinlikte ilk konuşan Akyeniköy Belediye Başkanı Yusuf Deveci Beldede 10 yıl önce topraksız köylülere toprak dağıtılmasını sağlayan ve bunun mimari olan Al Uzunırmak'a teşekkür ederek konuşmasına başlarken "10 yıl önce burada köylülerimiz çoluk çocuk genci yaşlısı bu verilen yerleri temizleyerek zeytinlerini diktiler ve şimdiler de bunun karşılığını almaya başladılar. Bizlerde televizyon programlarına çıkarak bunu tanıtmaya çalıştık. Bu tür festivallerin önemi de burada ortaya çıkıyor. Bu noktada başta Didim Kaymakamlığı ve Ziraat Odası olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

TBMM İdare Amiri, MHP Aydın Milletvekili ve MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali Uzunırmak ise konuşmasında insanlığın refahının artması duygusunun her dönem olduğunu ifade ederek "İktidar ortağı olduğumuz dönemde Aydın'a ve ülkemize hizmet etmeye çalıştık. Genel sorunları çözme noktasında Allah bize nasip etti. Ben her zaman Akyeniköy'e onurlu şekilde gelmişimdir. Onurlu şekilde de vatandaşa hizmet etmeye çalıştık" dedi.

Uzunırmak konuşmasında hükümetin tarım ve hayvancılık politikalarını eleştirerek "Ziraat Odalarımız güzel faaliyetler yapıyor. Standartları yükseltmek için çalışıyor. Bu noktada hükümetle diyaloglar kuruyor. Bu çalışmalarından dolayı Ziraat Odamıza teşekkür ediyorum."dedi.

"KAMACI VE EKİBİ DE AKYENİKÖY'E KATILDI"

Konuşmaların ardından müzik dinletisi yapılırken Uzunırmak ve beraberindekiler daha sonra alandan ayrıldı. Etkinliklere daha sonra Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve beraberindekiler gelirken Başkan Kamacı belde halkına yönelik bir konuşma yaptı.

Kamacı Akyeniköylülerin elleri nasırlı emekçi insanlar olduğunu belirterek Didim Belediyesinin her zaman yanlarında olacağını söyledi.

Aydın'ın Büyükşehir belediyesi olması sebebiyle Mart 2014'de beldenin kapatılacağını dile getiren Kamacı "Yusuf kardeşimize biz kıyamayız ama yasa böle; burada belde binanız kalacak, çalışanlar olacak. Üvey evlat gibi kalmadan hizmet almaya devam edeceksiniz" dedi.

Başkan Kamacı üretenin her zaman yanında olacaklarını kaydederek festivalde emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmanın ardından DAHOT Halk oyunları ekibi Aydın yöresi oyunlarını sergiledi. Ardından çalınan müzik eşliğinde belde halkı hoş dakikalar geçirdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 2. Uluslarası Didim Zeytin Festivali Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement