2014-2015 Eğitim Öğretim Dönemi Başladı - Son Dakika
Yerel

2014-2015 Eğitim Öğretim Dönemi Başladı

2014-2015 Eğitim Öğretim Dönemi Başladı

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem: "Birçok ülkenin nüfusundan büyük bu camiaya Milli Eğitim Bakanlığı olarak en iyi eğitimi vermeye çalışıyoruz.

15.09.2014 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, "Birçok ülkenin nüfusundan büyük bu camiaya Milli Eğitim Bakanlığı olarak en iyi eğitimi vermeye çalışıyoruz. Türkiye'de eğitim OECD ve diğer AB ölçümlerinde de günden güne ileri gitmektedir" dedi.

Erdem, Cahit Zarifoğlu İlkokulunda düzenlenen eğitim öğretim açılış töreninde yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı olarak en iyi eğitimi vermeye çalıştıklarını söyledi.

MEB'in son 12 yılda çok ciddi değişim çalışmaları içine girdiğini belirten Erdem, çeşitli projeler, kitap dağımı ve yeni planlanmış okullara kadar birçok değişiklikle, gelişmiş ülkelerin eğitim seviyeleri üzerine çıkma çalışmalarının yürütüldüğünü ifade etti.

Türkiye'de 17,5 milyon okul öncesi, ilk, orta ve lise, yaklaşık 3 milyon da üniversite öğrencisi olduğunu dile getiren Erdem, şunları kaydetti:

"Birçok ülkenin nüfusundan büyük bu camiaya Milli Eğitim Bakanlığı olarak en iyi eğitimi vermeye çalışıyoruz. Türkiye'de eğitim OECD ve diğer AB ölçümlerinde de günden güne ileri gitmektedir. Konya'da da önemli hizmetler yapıldı. İlçelerimizde sorun yok. Merkez ilçelerden Selçuklu ve Karatay kısmen hariç, tekli eğitime birçok yerde geçilmiş durumda. Hedefimiz; bu derslik sayılarını da bitirip Konya'da tekli eğitime geçecek günleri sağlamaktır. Öğretmenlerimizi çok önemsiyoruz. Yavrularımız öğretmenlerimize emanet. Yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrenci, öğretmen ve velilere hayırlı olmasını diliyorum."

Konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından folklor gösterisi sundu.

Törene, Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Kabakcı ve Ayşe Türkmenoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, öğrenci, öğretmen ve veliler katıldı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 2014-2015 Eğitim Öğretim Dönemi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement