2014 Dünya Kupası Son Bir Ayın Gündeme Damga Vurdu - Son Dakika
Güncel

2014 Dünya Kupası Son Bir Ayın Gündeme Damga Vurdu

2014 Dünya Kupası'nda, Almanya şampiyon olup, 4. kez Dünya Kupası'nı kazanırken, Brezilya'nın da yazılı basında haberin şampiyonu olduğu belirlendi.

18.07.2014 09:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Medya Takip Ajansı Interpress'in yaptığı araştırma, Haziran ayının ikinci haftası start alan 2014 Dünya Kupası, oynanan maçlardaki pek çok sürpriz sonuçlarla gündeme bol bol gelirken, yıldız oyuncu Neymar'ın, Kolombiya ile oynanan Çeyrek Final maçında yaşadığı ciddi sakatlık ve Yarı Final maçında Almanya karşısında alınan 7-1'lik mağlubiyet başta olmak üzere spor sayfalarında Brezilya'nın 3.184 kez haber olarak en çok konuşulan takım olduğunu ortaya çıkardı.

Interpress'in incelemesinde, Dünya Şampiyonası boyunca rakiplerini disiplinli oyunu ile tek tek geçen ve Final'de Messi'li Arjantin'i uzatmalarda yenerek Kupayı kazanan Almanya, yazılı basında toplam 2.904 kez haber olurken, Arjantin'de 1.846 kez haberlerde yer aldığı tespit edildi. Brezilya'daki 2014 Dünya Kupası'na katılan 32 takım arasında Hollanda 1.522 haberle dördüncü, Fransa'da 1.044 haberle beşinci sırada spor gündemine geldiği belirlendi. En çok konuşulan takımlar sıralamasında ilk on içinde yer alan diğer takımlar, Meksika, İspanya, Uruguay, Cezayir ve Kolombiya'nın olduğu da saptandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 2014 Dünya Kupası Son Bir Ayın Gündeme Damga Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement