2014 Mahmudiye Mahalli At Yarışları Başladı - Son Dakika
Yerel

2014 Mahmudiye Mahalli At Yarışları Başladı

2014 Mahmudiye Mahalli At Yarışları Başladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Eskişehir Valiliği tarafından organize edilen 2014 yılı Sonbahar Mahmudiye Mahalli At yarışlarının ilk haftası yapıldı.

15.09.2014 16:14

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Eskişehir Valiliği tarafından organize edilen 2014 yılı Sonbahar Mahmudiye Mahalli At yarışlarının ilk haftası yapıldı.

Yoğun bir halk katılımın görüldüğü programa, Muharip Hv. Kuv. ve Hv. Füze Savunma Komutanlığı Kurmay Bşk. Hv. Plt. Tümg. Ateş İrez, Vali Yardımcısı Ali Çetin, Mahmudiye Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Salih Söğüt, Anadolu Tarım İşletmesi Müdürü Zafer Öz ve Mahmudiye Pansiyon Hara Müdürü Burhan Şatır katıldı.

İlk gün yarışlarında Anadolu Tarım İşletmesi, Mahmudiye Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koşuları yapıldı. Gününü ilk koşusu 3 yaşlı arap atların katıldığı bin 200 metre kum pistte yapılan, Anadolu Tarım İşletmesi kupa koşusuydu. Bu koşuyu İsmailkaya isimli arap atı 1: 21 saniyelik süreyle birinci olarak kazandı. Gününü ikinci koşusu 4 yaşlı arap atların katıldığı bin 600 metre kum pistte yapılan, Mahmudiye Kaymakamlık kupa koşusuydu. Bu koşuyu ise Zeybekhan isimli arap atı 1: 56 saniyelik süreyle birinci olarak kazandı. Gününü üçüncü koşusu 5 ve daha yukarı yaşlı arap atların katıldığı 2 bin metre kum pistte yapılan, Garnizon Komutanlığı kupa koşusuydu. Bu koşuyu ise Akraban isimli arap atı 2: 24 saniyelik süreyle birinci olarak kazandı. Günün son koşusu olan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koşusu ise 3 ve daha yukarı yaşlı safkan ingiliz atların katıldığı 2 bin metre kum pistte yapıldı. Bu koşuyu Contorıum isimli İngiliz atı 2: 10 saniyelik süreyle birinci olarak kazandı.

Gerçekleşen dört müsabaka sonucunda birinci gelen at sahiplerine toplamda 12 bin 200 TL ikramiye dağıtıldı. Geleneksel Mahmudiye At Yarışlarının ikinci haftası 21 Eylül 2014 pazar günü Mahmudiye hipodromunda 4 koşuyla yapılacak. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 2014 Mahmudiye Mahalli At Yarışları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement