2014 Türkiye Paintball Şampiyonası'nın Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

2014 Türkiye Paintball Şampiyonası'nın Tanıtımı Yapıldı

2014 Türkiye Paintball Şampiyonası\'nın Tanıtımı Yapıldı

Üniversitesi Kupası müsabakaları, yarın ve 13 Nisan Pazar günü Gaziantep Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilecek.

11.04.2014 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üniversitesi Kupası müsabakaları, yarın ve 13 Nisan Pazar günü Gaziantep Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilecek. Türkiye Spor Yazarları Derneği

(TSYD) Aydın Doğan Eğitim Merkezi'nde yapılan basın toplantısında bu yıl ilki düzenlenecek olan şampiyona ile ilgili bilgi veren Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı Nur Ala Aliş, Paintball'un Avrupa ve Dünya çapında son derece yaygın olduğunu ifade ederek, hedeflerinin bu branşı Türkiye'de de tanıtmak olduğunu belirtti. Ala Aliş, Paintball'un gençler tarafından rahatlıkla yapılabilecek bir spor dalı olduğunu belirterek, şu şekilde konuştu Paintball bir grup çalışmasıdır. Grup çalışmasıyla, birbirlerini kollayan ve destekleyen oyuncuların yaptığı bir spor dalıdır. Her spor dalında böyle bir durum söz konusu değil. Hasan Kalyoncu Üniversitesi'ne teşekkür ediyoruz. Toplam 5 ayaktan oluşan bir organizasyon. Ankara, İstanbul ve Kastamonu etapları olacak ve final ekimde İzmir'de oynanacak. 11 takım ve 80 oyuncu var. Amacımız bu sayıyı daha da çoğaltmak, gençlerin bu spora daha çok eğilmesini sağlamak. Paintball'un daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Gençlerimizi eğitip, bu sporda daha verimli çalışmaları için yol açma gayretindeyiz. Gaziantep'te bu spora ilgi gösteren büyük bir potansiyel var. Bu yarışmadan çok güzel sonuçlar bekliyoruz. Yalnızca büyük illerde değil, tüm Türkiye'de bu organizasyonu yapıp yaygınlaşmasını sağlamak istiyoruz. Büyük şehirlerde zaten insanlar her şeye vakıf. Hedefimiz Anadolu'da farkındalık yaratmaktı. Burada, kendi ülkemizde gelişim sağlayıp Avrupa'ya da açılmak isteriz dedi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Kalyoncu, Gaziantep ve benzeri şehirlerde yapılacak bu tarz organizasyonların önemine değinerek, Bölgenin sportif ve kültürel gelişimi açısından son derece değerli bir turnuva. Üniversite olarak 3 takımla katılacağız. İnşallah Gaziantep ile başlar ve daha sonra diğer tüm illere yayılır. Gelecekte Paintball'u olimpik bir spor olarak görmek isteriz şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 2014 Türkiye Paintball Şampiyonası'nın Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement