2014 Yerel Seçim Sonuçları - Son Dakika
Yerel

2014 Yerel Seçim Sonuçları

MHP Kütahya Belediye Başkan adayı Işık'ın, "bütün sandıkların sayılması" ve "seçimin iptaline" yönelik yaptığı başvurusu İl Seçim Kurulu'nca reddedildi.

05.04.2014 19:23

MHP Kütahya Belediye Başkan adayı Alim Işık'ın, 30 Mart'ta yapılan seçim sonuçlarına "sandıklarda usulsüzlük" yapıldığı iddiasıyla "Bütün sandıkların sayılması ve usulsüzlüğün tespiti halinde seçimin iptali"ne yönelik verdiği itiraz dilekçesi İl Seçim Kurulu tarafından reddedildi.

MHP avukatlarından Süleyman Kartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İl Seçim Kurulu'na sundukları itiraz dilekçesinin reddedildiğini söyledi.

İtiraz dilekçelerinde "oyların yeniden sayılması, usulsüzlük tespiti halinde seçimin iptal edilerek tekrarlanması"nı istediklerini belirten Kartal, şunları kaydetti:

"İl Seçim Kurulu'nda görevli üye üç hakimden ikisi tarafından gerekçemize değinilmeden ve gerekçemiz dikkate alınmadan, Merkez İlçe Seçim Kurulu'nun vermiş olduğu red kararının aynısını uygulayarak tekrar reddine karar verdi. Kurul üyelerinden birisi ise sunduğumuz itiraz dilekçesine istinaden oyların kontrolünün ve eksik nedenlerinin yapılması yönünde görüş bildirmiş ve muhalefet şerhi düşmüştür. Biz, kuruldan bu yönde karar çıkabileceğini tahmin ediyorduk. Bundan sonra Ankara'da Yüksek Seçim Kurulu'na, en geç pazartesi günü müracaatımızı yapacağız." - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 2014 Yerel Seçim Sonuçları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement