2015 Yılı Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu 8. Toplantısı - Son Dakika
Ekonomi

2015 Yılı Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu 8. Toplantısı

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanvekili Murat Yazıcı, bilişim teknolojilerine yapılacak yatırımlar için 2015 yılında ayrılan bütçe tutarının 172 milyon lira olduğunu bildirdi.

24.03.2015 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanvekili Murat Yazıcı, bilişim teknolojilerine yapılacak yatırımlar için 2015 yılında ayrılan bütçe tutarının 172 milyon lira olduğunu bildirdi.

Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu 8'inci toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanvekili Murat Yazıcı'nın katılımıyla gerçekleşti. Sosyal Güvenlik Hizmetlerinin Niteliği ve Sosyal Güvenliğin Sürdürülebilirliği Açısından Teknolojik Araçların Kullanımı, Veri Paylaşımı ve Paydaşlar ile Koordinasyonun Önemi gündemiyle toplanan Danışma Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmada Yazıcı, "Kurum hizmetlerinde teknoloji kullanımının yaygınlaştırılması paydaşlarımızla görüş alışverişinde bulunulması çok değer verdiğimiz iki husus olarak karşımıza çıkmaktadır" dedi.

Türkiye genelinde 28 bin çalışanla vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla hizmet kalitesini sürekli artırma gayreti içinde olduklarını ifade eden Yazıcı, şunları kaydetti:

"Reform sürecinde gelinen son noktaya baktığımızda hedeflerinin önemli bir kısmını gerçekleştiren, kurumsallaşmayı büyük ölçüde tamamlayan, teknolojik alt yapının iyileştirildiği bir SGK'yı görüyoruz. Gelirlerimize baktığımızda 2013 yılında 163 milyar lira olan toplam gelirimizin, 2014 yılında yüzde 13'lük bir artışla 184 milyar lira olarak gerçekleştiğini görüyoruz. Giderlerimizi incelediğimizde ise şöyle bir tabloyla karşılaşıyoruz. 2013 yılında 183 milyar lira olan toplam giderimiz, 2014 yılında yüzde 11.9'luk artışla 204 milyar lira olarak gerçekleşmiştir. SGK giderleri içerisinde en önemli pay 10.9 milyon emeklimize yapılan ödemelerdir. 2014 yılında bu ödemelerin tutarı 140 milyar lira olmuştur. 2014 yılı içerisinde 21.5 milyar olarak ön görülen açık yüzde 7'lik bir tutarda düşüşle 1 milyar lira olarak gerçekleşmiştir. Aldığımız tedbirlerle son 7 yılda sosyal güvenlik açığının Gayrisafi Yurtiçi Hasılaya oranını yüzde 2.72 seviyesinden yüzde 1.15 seviyelerine düşürmüş bulunmaktayız."

Yapılan çalışmalar sonucu sağlık hizmetlerinin daha kolay ulaşılabilir noktaya geldiğini söyleyen Yazıcı, "Vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişiminin kolaylaşmasıyla kişi başı sağlık harcaması artmış ve 2008 yılında 430 lira olan kişi başı sağlık harcaması bugün itibariyle 760 liraya ulaşmıştır. SGK olarak kayıt dışı istihdamla mücadelede yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda 2007 yılında yüzde 45 seviyesinde olan kayıtdışılılık oranını yüzde 33.2 seviyelerine düşürmüş bulunmaktayız" ifadelerini kullandı.

Bilişim teknolojilerine yatırım yaptıklarını anlatan Yazıcı, "Bunun için sadece 2015 yılında ayırdığımız bütçe tutarı 172 milyon lira. SGK olarak E-devlet uygulamalarının önemli bir yere sahip olmanın ve ayda 229 milyon görüntülenme sayısıyla en çok ziyaret edilen ikinci kamu kurumu olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Yazıcı, konuşmasında ayrıca, SGK'nın Merkezi Tahsilat Sistemi (MOSİP), Medula Sistemi, E-reçete, E-imza destekli elektronik belge ile ilgili çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi 2015 Yılı Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu 8. Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement