21 Üreticiye, 51 Saanen Tekesi - Son Dakika
Yerel

21 Üreticiye, 51 Saanen Tekesi

21 Üreticiye, 51 Saanen Tekesi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi’ kapsamında Torbalı, Menderes ve Buca’dan toplam 21 üreticiye, 51 adet damızlık saanen tekesi, törenle dağıtıldı.

02.06.2015 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi' kapsamında Torbalı, Menderes ve Buca'dan toplam 21 üreticiye, 51 adet damızlık saanen tekesi, törenle dağıtıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi' kapsamında Torbalı'da teke dağıtım töreni düzenlendi. Törene; Torbalı Kaymakamı Aydın Memük, İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, İzmir Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer, Torbalı Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin katıldı. Törende Torbalı, Menderes ve Buca'dan toplam 21 üreticiye, 51 adet damızlık saanen tekesi dağıtıldı.

2010'DAN BU YANA 273 DAMIZLIK HAYVAN DAĞITIMI

Törende konuşan İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, "Torbalı'da ilk kez böyle bir proje düzenleniyor. Daha önce birçok bölgede düzenlediğimiz proje verimliliğini gösterdi. Torbalı'da da göstereceğine inanıyorum. Yetiştiricilerimizin elindeki yerli teke ırklarla daha kaliteli sürüler elde edilerek ülke ekonomisine katkı sağlamasını amaçlanıyor. Yetiştiricilerin de verilen bu hizmeti en iyi bir şekilde değerlendirmesi gerekiyor. Bu kapsamda 21 üreticiye toplam 51 adet hayvan dağıttık. Yapılan çekiliş sonucunda üreticiler hayvanlarını bir saat içerisinde aldı" dedi. Güldal, 2010 yılından bu yana İzmirli çiftçilere 273 adet damızlık hayvan dağıtımı gerçekleştirildiğini hatırlattı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 21 Üreticiye, 51 Saanen Tekesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement