Yemen, 22. Haliç Kupasına Veda Etti - Son Dakika
Güncel

Yemen, 22. Haliç Kupasına Veda Etti

Yemen, 22. Haliç Kupasına Veda Etti

22. Haliç Kupası A Grubu maçlarında Suudi Arabistan'la karşı karşıya gelen Yemen, 1-0 yenilerek kupaya veda etti.

19.11.2014 22:28  Güncelleme: 23:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

22. Haliç Kupası A Grubu maçlarında Suudi Arabistan'la karşı karşıya gelen Yemen, 1-0 yenilerek kupaya veda etti.

Riyad'da Kral Fahd Stadı'nda oynanan maçta, grubun favorisi Suudi Arabistan Yemen karşısında zorlandı. Gol yollarında etkisiz kalan Yemen, güçlü rakibi karşısında defansif bir oyun anlayışı sergileyerek kontrataklarla gol bulmaya çalıştı.

Maçın 29. dakikasında Navaf el-Abid'in ceza sahasının dışından sert vurduğu şutla golü kaydeden Suudi Arabistan maçı 1-0 kazandı.

Maç saatinde ülkede adeta hayat dururken, Yemenli futbolseverler kafe, alışveriş merkezleri, sokaklar ve berberlerde kurulan ekranların önünde takımlarını destekledi. Milli takımı uluslararası turnuvalarda görmeye alışık olmayan Yemenliler, Haliç Kupası maçları boyunca futbol heyecanı yaşadı.

-Gol atamadan tamamladılar-

Yemen Milli Futbol Takımı, A grubundaki maçlarında ilginç bir istatistiğe imza attı. Gruptaki ilk iki maçında sırasıyla Bahreyn ve Katar önüne çıkan Yemen, iki maçtan da golsüz berabere ayrıldı. Son maça, yarı final için için "mutlak galibiyet" parolasıyla çıkan Yemen, güçlü rakibi Suudi Arabistan'a da gol atamayarak grubu golsüz tamamladı.

Yemenli futbolseverlerin bazıları takımlarının defansif oynamasından şikayetçi olurken, bazıları da tecrübe eksikliği ve gol yollarındaki yetersizlik nedeniyle başarısız olduklarına inanıyor.

-Katar da yarı finalist-

A grubunda oynanan bir diğer maçta Bahreyn ve Katar golsüz berabere kalırken, Katar topladığı 3 puan ile 7 puanlı lider Suudi Arabistan'ın ardından ikinci olarak üst tura çıkmayı başardı.

Suudi Arabistan ve Katar, B grubundan çıkacak ilk iki takımla eşleşerek turnuvada yarı finalde yollarına devam edecekler. Bu iki takımın rakipleri ise B grubunda oynanacak Kuveyt-Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri- Irak maçlarının sonucuna göre belli olacak. - Sana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen, 22. Haliç Kupasına Veda Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement