22 Mart Dünya Su Günü' - Son Dakika
Yerel

22 Mart Dünya Su Günü'

22 Mart Dünya Su Günü\'

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, farkındalık oluşturmak amacıyla, ’MESKİ Dünya Su Günü Uçurtma Şenliği’ etkinliği düzenledi.

22.03.2015 17:51

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, farkındalık oluşturmak amacıyla, 'MESKİ Dünya Su Günü Uçurtma Şenliği' etkinliği düzenledi.

MESKİ'nin, 'Dünya Su Günü' dolayısıyla 9 Mart tarihinde başlattığı etkinlikler, Adnan Menderes Bulvarı Özgecan Aslan Meydanı'ndaki uçurtma şenliği ile devam etti. Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'nın stant açarak destek verdiği etkinlikte, Büyükşehir Belediyesi Bandosu açılış öncesi ve etkinlik sürecinde katılımcıların gözdesi oldu. Şenlikte MESKİ amblemli 'su damla maskesi', balon ve uçurtma dağıtımı yapılırken, çevre ve su tasarrufunu bilinçlendirme amacıyla broşürler de dağıtıldı.

Şenliğe Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Mersin Öğrenim Birimi gönüllüleri, öğrencileri ve aileleri de katkıda bulundu. TEGV gönüllüleri ve çocuklar, şenliğe gelen diğer çocuklarla birlikte oyunlar oynadılar. Şenliğe destek veren Mersin Capoeria Gençlik ve Spor Kulübü Derneği yaptığı gösterilerle göz doldurdular. Çocukları yaptıkları danslara dahil eden grup, capoeria dansını çocuklara hem sevdirdi hem de eğlenceli anlar yaşattılar.

Özgecan Aslan Meydanı'nda gerçekleşen etkinliğe katılan MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, "9 Mart'ta Gülnar'da başladığımız 'Dünya Su Günü' etkinliklerimize uçurtma şenliğini ilave ederek, tüm bireylerde farklı bir boyutta farkındalık yaratmayı hedefledik. Şenliğe 'Mersin Sevgi Evleri, Erkek Yetiştirme Yurdu ve Çocuk Evleri'ni katarak kimsesiz çocuklarımızla birlikte olma fırsatı oluşturduk. Tüm çocuklarımızın coşkusuna ortak olmak için bizlerde maskeler taktık, balonlar şişirdik, uçurtma uçurduk. Tüm misafirlerimizle ayrı ayrı ilgilendik ama kimsesiz çocuklarımıza, paydaşlarımızla birlikte biraz daha fazla zaman ayırdık. Kurumumuzun sosyal sorumluluk projelerine yenilerini de katacağız. Hem çocuklar hem de aileler çok mutlu oldular ve mutluluklarını dile getirdiler. Bizde çocukların ve ailelerinin mutlu olmalarından dolayı yaptığımız etkinliğin amacına ulaştığına inanıyoruz" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 22 Mart Dünya Su Günü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement