23 Nisan Aydın'da Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Aydın'da Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Aydın\'da Coşkuyla Kutlandı

Aydın'da 23 Nisan, Makedonya, Litvanya, Letonya ve Estonya'dan gelen yabancı öğrencilerin de katılımlarıyla şölen havasında kutlandı.

23.04.2013 14:36  Güncelleme: 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Stadyumun yan sahalarında yapılan kutlamaların ardından Devrim Çetinkaya adlı bir kadın, Vali Kerem Al'a tepki göstererek, "Size itirazım var. Neden İstiklal Marşı okunmadı?" diye sordu. Vali Kerem Al da İstiklal Marşı'nın Valilik önünde yapılan törende okunduğunu söyledi.

Aydın'da 23 Nisan kutlamaları, Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunulmasıyla başladı. Törene, Belediye Başkan Yardımcısı Sümran Ünal, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ile birlikte kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Çelengin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra öğrenciler ellerinde Türk bayrağı ve Atatürk posterleriyle trampetler eşliğinde Atatürk Spor Salonu önünden başlayarak Adnan Menderes Stadyumu'na kadar yürüdü.

Stadyumun yan sahalarında düzenlenen etkinliklere Aydın Valisi Kerem Al, Vali Yardımcısı Halil Canavar, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş da katıldı. Makedonya, Litvanya, Letonya ve Estonya'dan gelen yabancı öğrencilerin renk kattığı etkinliklerde halk oyunu gösterilerinin ardından oyun parkı açılışı yapıldı.

Protokol üyeleri Kültür Merkezi'nde yapılacak kutlama etkinliğine katılmak için ayrılırken kalabalığın arasından Vali Kerem Al'ın yanına gelen Devrim Çetinkaya adlı kadın, "Size itirazım var. Neden İstiklal Marşı okunmadı? Bu nasıl bayram? 5 yaşındaki çocuğum bana İstiklal Marşı'nın neden okunmadığını soruyor" diyerek tepki gösterdi. Vali Al ise İstiklal Marşı'nın valilik önündeki etkinlikte okunduğunu belirterek, "Büyütmeye gerek yok. Şölene gölge düşürmeyelim" diyerek kadını sakinleştirmeye çalıştı.

Kutlamalar, Hidayet Sayın İl Kültür Merkezi'nde 7 Eylül İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı etkinliklerin sunumuyla sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Aydın'da Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement