23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı 1 Hafta Sürecek - Son Dakika
Dünya

23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı 1 Hafta Sürecek

23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı 1 Hafta Sürecek

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kosova’nın tüm belediyelerinde düzenlenecek 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı kutlamaları bu yıl 1 hafta sürecek.

17.04.2015 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kosova'nın tüm belediyelerinde düzenlenecek 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı kutlamaları bu yıl 1 hafta sürecek.

Mahir Yağcılar, Müferra Şinik, Fikrim Damka, Ergin Kala, Şencar Karamuço, Gülşen Bölükbaşı ve Bülent Emruş'tan oluşan 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı Kutlamaları Tertipleme Kurulu, basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, spor aktivitelerinden kültür sanat etkinliklerine kadar çok sayıda faaliyet ile Kosova Türkleri 23 Nisan Milli Bayramı'nın Kosovalı Türklere yakışır bir şekilde geniş katılımla gerçekleşeceği belirtildi. 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı Kutlamaları Tertipleme Kurulu Başkanı Mahir Yağcılar, Kosova'da Türk varlığının pekişmesine damgasını vuracak kutlamaların bu yıl da "Sende Katıl" sloganı altında düzenleneceğini belirtti. Halkı kucaklayıcı nitelikteki kutlamalar çerçevesinde Kosova Türkleri'nin günümüzde karşılaştığı sorunların da bilimsel toplantılarda masaya yatırılacağını kaydeden Yağcılar, bu toplantılarda başta Kosova Başbakanı İsa Mustafa olmak üzere diğer yetkililerin hazır bulunacağını söyledi. " Türkiye'nin Balkanlar ve Kosova Türkleri Politikaları" paneline Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru'nun katılacağını da belirten KDTP Genel Başkanı ve Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, 19 Nisan tarihinde başlayacak ve 26 Nisan tarihinde sona erecek kutlamalar çerçevesinde Kosova'nın 7 şehrinde 30 kadar aktivite tertipleneceğini belirtti.

Yağcılar, kutlamaların 7 konser, 4 kitap tanıtımı, 4 spor aktivitesi, paneller, resim sergileri, çocuk programları gibi aktivitelerden oluşacağını ifade ederek, "Amacımız Kosovalı Türkler'in varlığının sürdürülebilirliğini sağlamak, dilimiz, eğitimimiz, kültür ve tarihi mirasını gelecek nesillere taşımaktır" dedi.

23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı kutlamalarına Kosova Hükümeti, Türkiye Kültür Bakanlığı, Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliği, Türk Temsil Heyeti Başkanlığı, TİKA, Yunus Emre Enstitüsü, Prizren Belediyesi, KDTP ve başta "Doğru Yol" ile "Gerçek" olmak üzere Kosova'daki Türk dernekleri maddi ile lojistik destek sağlıyor. - PRİŞTİNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı 1 Hafta Sürecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement