23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Vali Coş, mesaj yayımladı.

22.04.2014 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Hüseyin Avni Coş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Coş, mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının 94'üncü yıl dönümünü hep birlikte büyük bir coşku ve gururla kutladıklarını belirtti.

TBMM'nin açılmasının, Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğindeki İstiklal Mücadelesi'nde dönüm noktası olduğunu hatırlatan Coş, şunları kaydetti:

"Yüce meclisimiz, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz şartlara rağmen milletten aldığı güçle İstiklal Mücadelesi'ni başarıyla sonuçlandırmış, ezelden beri hür yaşayan milletimizin, ebediyete kadar hür yaşayacağını bütün dünyaya ilan etmiştir. Aldığı kararlarla, yolumuzu aydınlatan, geleceğimizi şekillendiren ve gücünü millet egemenliğinden alan TBMM, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli olmuştur. Temeli 23 Nisan 1920'de atılan Türkiye Cumhuriyeti, gelinen noktada ekonomik ve sosyal açıdan istikrarın sağlanması, huzur ve güven ortamının hakim olması yolunda çok büyük mesafeler kat etmiştir. Devletimiz, dünyanın sayılı büyük ekonomileri arasındaki yerini almıştır."

23 Nisan'ın, sadece Milli Egemenlik Bayramı olarak değil, aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak da kutlandığını bildiren Coş, "Bu, milletimizin ve Atatürk'ün çocuklarımıza verdiği önemin, inancının ve güveninin bir göstergesidir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, sadece dostluk köprülerinin temelleri değil, yaşanabilir bir dünyanın temelleri de güçlendirilmektedir. Bu gurur günümüzde, aziz milletimizin ve geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımızın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement