23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Burdur Valisi Yılmaz: "Büyük Önder Atatürk'ün bu önemli günü çocuklara adayarak dünyada ilk çocuk bayramını ilan etmesi, ülkemizin çocuklarımıza verdiği önemi de ortaya koymaktadır"

22.04.2014 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Büyük Önder Atatürk'ün 23 Nisan'ı çocuklara adayarak dünyada ilk çocuk bayramını ilan etmesinin, Türkiye'nin çocuklara verdiği önemi de ortaya koyduğunu bildirdi.

Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, bugünün, millet iradesinin tecelli ettiği, demokrasinin çatısı yüce Meclis'in kuruluşunun 94. yıldönümünü kutladıklarını kaydetti.

Yokluklar içerisinde kurulan ilk Meclis'in, önce milleti tek bir çatı altında topladığını, sonra da eşine az rastlanır bir bağımsızlık mücadelesi verdiğini ifade eden Yılmaz, tarihte eşine az rastlanır bu destansı mücadele sonucunda genç Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atıldığını vurguladı.

94 yıl önce ortaya çıkan bu iradenin o günden beri Türkiye'nin bağımsızlığının ifadesi olarak milletin kaderine yön veren kararlar aldığını belirten Yılmaz, TBMM'nin bugün de demokrasinin, milli bağımsızlığın, devletin ülkesi ve milleti ile birlik ve beraberliğinin, aydınlık yarınların sarsılmaz güvencesi olduğunu bildirdi.

Yılmaz, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Büyük Önder Atatürk'ün bu önemli günü çocuklara adayarak, dünyada ilk çocuk bayramını ilan etmesi, ülkemizin çocuklarımıza verdiği önemi de ortaya koymaktadır. Bu vesileyle geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, onları yetiştiren ebeveynlerin ve öğretmenlerimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı yürekten kutluyor, İstiklal Savaşı'nın önemli şahsiyetlerini, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere genç Cumhuriyetimizin kurucularını, tüm şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum." - Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement