23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Bandırma Belediye Başkanı Mirza: "23 Nisan 1920 tarihi, ulus iradesini üstün kılan, laik, demokratik, çağdaş cumhuriyet rejimini getiren günü simgelemektedir"

22.04.2014 17:56

BALIKESİR (AA) Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mirza, mesajında, laik cumhuriyetin temel kurumlarından TBMM'nin açılışının 94. yıl dönümünde tüm yurttaşlara sevgi ve en iyi dileklerini sunduğunu ifade etti.

TBMM'nin, Atatürk'ün öncülüğünde dönemin o zor koşullarında üstlendiği tarihsel görevlerle "kurucu meclis" özelliğini layıkıyla yerine getirdiğini ve Kurtuluş Savaşı'nda milletin iradesini en iyi şekilde temsil ettiğini vurgulayan Mirza, şunları kaydetti:

"Yüce Meclis'in açılmasıyla büyük uyanışını gerçekleştiren ve işgalcilere başkaldıran Türk ulusu, yüce Atatürk'ün önderliğinde yürüttüğü Kurtuluş Savaşı'yla, tarih önünde büyük bir sınav vermiş, haklılığını tüm dünyaya kanıtlamıştır. Yüce Meclis'in açılması aynı zamanda kurtuluş hareketinin ulusallaşmasında ve ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız yeni Türk devletinin kurulması sürecinde atılan çok önemli bir adım olmuştur. 23 Nisan 1920 tarihi, ulus iradesini üstün kılan, laik, demokratik, çağdaş Cumhuriyet rejimini getiren günü simgelemektedir. Yüce Atatürk'ün TBMM'nin açıldığı günü çocuk bayramı olarak ilan etmesi, bağımsız bir ülkenin fikri hür vicdanı hür evlatları olarak yetişecek çocuklarımıza bıraktığı en önemli miraslarındandır." - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement