23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Şarkışla Kaymakamı Gül ve belediye başkanı Oğuz mesaj yayımladı.

22.04.2014 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şarkışla Kaymakamı Davut Gül ve Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gül, mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunun tüm dünyaya duyurulduğunu belirtti.

Çocukların geleceğin ve istiklalin yegane teminatı olduğunu her fırsatta dile getiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünyanın hiçbir ülkesinde yapılmayanı yaparak, Millet Meclisinin açıldığı büyük günü, çocuklara bayram olarak armağan ettiğini aktaran Gül, "Tarih, kültür gibi milli değerlerine sahip çıkan siz Sivaslı çocuklarımızla, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şehrimizde daha büyük anlam kazanmaktadır" ifadesini kullandı.

Şarkışla Belediye Ahmet Turgay Oğuz da mesajında, şunları kaydetti.

"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 94. yılını yaşıyoruz. Bundan 94 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulmasıyla bu topraklarda başlayan bağımsızlık mücadelesi, bugün tüm dünya çocukları için bir bayramdır. Bu günü bir bayram olarak geleceğin teminatı olan çocuklara armağan eden yüce Atatürk, böylelikle çocuklara verdiği değeri ve yeni Türk ulusunun geleceğinin çocukların omuzlarında yükseleceğini işaret etmiştir. Bu bayram, Türkiye Cumhuriyeti'nin çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir." - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement