23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Bayram Bakü'de coşkuyla kutlandı.

23.04.2014 15:03

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de coşkuyla kutlandı.

Bakü'de, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliğinin sorumluluk alanında faaliyet gösteren eğitim kurumları ve bazı yerli okullar tarafından 23 Nisan etkinliği düzenlendi.

Bakü Opera ve Bale Tiyatrosunda düzenlenen etkinliğe, Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, büyükelçilik çalışanları, Azerbaycan'da faaliyet gösteren Türk kuruluşlarının temsilcileri, veliler ve davetliler katıldı.

Azerbaycan ve Türkiye milli marşlarının okunması ile başlayan etkinlikte konuşan Büyükelçi Coşkun, çocuklara seslenerek, " Türkiye Cumhuriyeti'nin size emanet edildiği günü kutluyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türk halkı ile birlikte 94 yıl önce olağanüstü mücadele vererek Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini attı. Bugün, size olan inancımızın ve sevgimizin, aynı zamanda Türkiye'nin geleceğine olan inancımızın kutlandığı gündür. Bu nedenle coşkulu olun. Bu kutlamayı Azerbaycan'da yaptığımız için coşkunuz daha da artsın" diye konuştu.

Etkinliği organize eden Bakü Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Durmuş Gökmen, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın tüm Türkiye'de olduğu gibi Azerbaycan'da da aynı coşkuyla kutlandığını söyledi. Azerbaycan'ın kardeş ülke olmanın gereği ve göstergesi olarak Türkiye üzüldüğünde üzüldüğünü, sevindiğinde ise sevindiğini söyleyen Gökmen, "Türk ve Azerbaycanlı öğrencileri bu güzel günde buluşturduk. Benzer etkinliklerin önümüzdeki yıllarda da artarak devam etmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını ve Cumhuriyetin kuruluşunu anlatan sinevizyon gösterisinin izlendiği etkinlik, Bakü'deki Türk okullarında eğitim gören öğrencilerin müzik ve dans gösterileriyle devam etti.

Öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli gösterilerden oluşan kutlama programı, veliler ve davetliler tarafından beğeniyle izlendi. Gösteriyi izleyenler, öğrencilerin müzik ve dans performanslarında, ellerindeki Azerbaycan ve Türkiye bayraklarıyla tempo tuttu.

Organizasyona, Türk ve Azerbaycanlı öğrencilerinin yanı sıra Azerbaycan'da farklı okullarda eğitim gören yaklaşık 10 ülkeden öğrenciler de katıldı. Öğrencilerin yaptığı ve kendi ülkelerinin dans ve müziklerinden oluşan gösteriler etkinliğe renk kattı.

Etkinlikte, Türk okullarında eğitim gören öğrencilerin yaptığı resimlerden oluşan sergi de davetlilerin beğenisine sunuldu. - Bakü

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement