23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Pendik'te, Suriyelilerin de aralarında bulunduğu 1500 çocuğa çeşitli hediyeler verildi.

23.04.2014 16:40

Pendik'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Suriyelilerin de aralarında bulunduğu 1500 çocuğa çeşitli hediyeler verildi.

Kırşehirliler Kültür, Eğitim ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen etkinlikle ilgili AA muhabirine bilgi veren derneğin eğitim komisyonu başkanı Şifahi Kaya, yaklaşık 10 yıldır sosyal sorumluluk projeleri yürüttüklerini söyledi.

Çocuk bayramı dolayısıyla yaptıkları etkinlikte de mahallelerinde yaşayan, farklı şehirlerden yaklaşık 1500 çocuğu çeşitli hediyelerle sevindirmek istediklerini belirten Kaya, "Bu çocuklarımız arasında iç savaş nedeniyle ülkesinden ayrılıp ilçemizde yaşamaya başlayan Suriyeli ailelerimizin çocukları da var. Amacımız, çocuklarımızın bayramını sevinç ve mutluluk içerisinde geçirmeleridir" dedi.

" Türkiye'de yaşamaktan çok memnunuz"

İç savaş nedeniyle Şam'dan bir yıl önce ayrılan Hasan Abdülmecid de 5 torunuyla Pendik'te yaşamaya başladıklarını söyledi.

Abdülmecid, savaş sırasında iki oğlunu ve çok sayıda akrabasını kaydettiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Torunlarımın yarısı burada, yarısı Suriye'de. Türkiye'de olmaktan çok memnuniyet duyuyoruz. Çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Bir de çocuklarımızı sevindirmek için hediyeler verildi. Çok güzel bir ortam var burada. Burada iyiyiz ama inşallah Suriye'deki savaş biterse geri döneceğiz. Çünkü orada ailemizin büyük bir kısmı hala yaşıyor."

Etkinliğe katılan çocuklar, çalınan şarkılar eşliğinde dans ederek, bayramın coşkusunu doyasıya yaşadı.

Suriyeli 5 çocuğa bisiklet hediye edilen etkinlikte, diğer çocuklara da hediyeleri verildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement