New York'ta Türk Gecesi Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

New York'ta Türk Gecesi Düzenlendi

New York SUNY Maritime College'da eğitim gören İTÜ Denizcilik Fakültesi öğrencileri, Türk gecesi düzenledi.

24.04.2014 07:02  Güncelleme: 08:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

New York'ta bulunan SUNY-Maritime College'da eğitim gören İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Fakültesi Türk öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Türk gecesi düzenledi.

Okulda bu yıl 9'uncusu düzenlenen etkinliğe, New York Başkonsolosu Levent Bilgen, SUNY-Maritime College idarecileri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Gecede konuşma yapan Başkonsolos Bilgen, Türkiye'nin denizcilik geleneği bulunan bir ülke olduğunu belirterek, öğrenci değişim programı sayesinde iki ülke arasında kültürel etkileşim yaşandığını vurguladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın sadece Türkiye'deki değil bütün dünyadaki Türkler için büyük bir önemi olduğunu ifade eden Bilgen, Büyük Önder Atatürk'ün bugünü gelecek nesillere armağan ettiğini ve bütün dünyadaki Türklerin bugünü kutladığını dile  getirdi.

Okul idarecileri de yaptıkları konuşmalarda, Türk öğrencilerin özgüvenli, sıcak ve samimi olduklarını, kültürlerine eğitimleri sırasında da sahip çıktıklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından öğrenciler, diğer ülkelerden gelenler ve ABD'li sınıf arkadaşlarıyla Türk müzikleri eşliğinde eğlendiler.

İTÜ ile SUNY-Maritime College arasındaki öğrenci değişim programıyla Türk öğrenciler, 4 yıllık eğitimlerinin bir buçuk yılını yatılı eğitim veren Maritime College'da tamamlıyor.

Aralık 2002'de iki okul arasında imzalanan anlaşma gereği her iki eğitim kurumundan da diploma alan öğrenciler, gemi kaptanı veya deniz makineleri mühendisi olarak mezun oluyor. - New York

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel New York'ta Türk Gecesi Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement