23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Akseki ilçesinde coşkuyla kutlandı.

23.04.2015 14:12

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Akseki ilçesinde coşkuyla kutlandı.

Akseki ilçesindeki etkinlikler, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Törene, hava muhalefeti nedeniyle Akseki Aroma Ömer Duruk Spor Salonunda devam edildi.

Törene Akseki Kaymakamı Murat Beşikci, Garnizon Komutanı Yarbay Ümit Sarıkaya, Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İmdat Mithat Bağcı, törende yaptığı konuşmada, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük eserinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni kurmak olduğunu söyledi.

Atatürk'ün en iyi yönetimin milli iradeye dayanması gerekliliğini savunduğunu hatırlatan Bağcı, çocuklara bayram armağan edilen tek ülkenin de Türkiye olduğunu vurguladı. Bağcı, dünyanın dört bir yanındaki çocukların bu bayramda Türkiye'de buluştuğunu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara bıraktığı büyük miras olduğunu bildirdi.

Bağcı, "Bu bayram dil, din, ırk ayırımı yapmadan tüm dünya çocuklarını kucaklar. Bu bayram Türk çocuklarımızın simgesidir" dedi.

Törende öğrencilerce hazırlanan gösteriler sunuldu. Daha sonra Akseki Öğretmenevi'nde Akseki Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan "23 güleryüz" adlı proje kapsamında pasta kesilerek fakir ve yardıma muhtaç 23 öğrenciye bisiklet, oyuncak ve bilgisayar hediye edildi.

100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması'nda dereceye giren 5 öğrenciye de tablet bilgisayar verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement