23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na Doğru

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı\'na Doğru

Mersin Valisi Güzeloğlu: "Devletimizin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine yükselme hedefinin gelecekteki bekçileri, milletimizin aydınlık yarınlarının kucaklayıcısı çocuklarımız, en büyük zenginliğimiz ve umudumuzdur"

21.04.2014 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Devletimizin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine yükselme hedefinin gelecekteki bekçileri, milletimizin aydınlık yarınlarının kucaklayıcısı çocuklarımız, en büyük zenginliğimiz ve umudumuzdur" ifadesini kullandı.

Güzeloğlu, yayımladığı mesajında, 23 Nisan'ın,Türk milletinin vatanına sahip çıktığı tarihi bir günü simgelediğini belirtti.

Güzeloğlu, Türk milletinin, istiklal mücadelesinde topyekun hareket ederek, imkansızı başardığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Milli iradenin tecelligahı TBMM, bu tarihi süreci çok iyi yönetmiş, milli mücadelenin kalbi olmuştur. Yüce Meclis, varlığıyla, onurlu duruşuyla, cesur kararlarıyla bu mücadeleyi yürütenlere güç verirken, aziz milletimizin de sesi, umudu ve rehberi olmuştur. Büyük askeri zaferleri kazanan, Cumhuriyet'i ilan eden ve onu demokrasiyle taçlandıran TBMM, gerçekleştirdiği reformlar ve aldığı tarihi kararlarla milletimizin makus talihini değiştirmiş, Türkiye'nin yarınlarını şekillendirmiştir. Bu yönüyle TBMM, demokrasimizin ve ulusal egemenliğin sembolü haline gelmiş, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu ilkesi de Türkiye Cumhuriyeti'nin temelini oluşturmuştur."

Güzeloğlu, 23 Nisan'ın aynı zamanda dünyadaki çeşitli ülke çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Dünyada 23 Nisan'dan başka, çocuklara armağan edilen hiçbir bayram yok. Devletimizin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine yükselme hedefinin gelecekteki bekçileri, milletimizin aydınlık yarınlarının kucaklayıcısı çocuklarımız, en büyük zenginliğimiz ve umudumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ilk Meclisimizin üyelerini ve milli mücadele kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyor, sevgili çocuklarımızın bayramlarını en içten duygularımla kutluyorum." - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement