24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika
Güncel

24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü

İzmir'de 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri mesaj yayımladı.

24.11.2016 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri mesaj yayımladı.

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, yayımladığı mesajda, geleceğin güvencesinin eğitim, eğitimin güvencesinin de öğretmenler olduğunu belirtti.

Bir ülkenin medeniyet ve geleceğinin teminatı olan eğitimin, öğretmenlerin güvencesinde olduğunu ifade eden Delican, şunları kaydetti:

"Bir ülkeyi eğitim aşkı ve bu aşkı taşıyan vatansever öğretmenlerimizle geleceğe taşıyabiliriz. Karanlık yapılara, bölücü ve milli değerlerimizi yok sayan anlayışlara karşı, başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere; tüm toplum kesimlerini uyandıran da yine öğretmenlerimizdir. AK Parti iktidarı olarak; eğitimi ezberci ve tektip anlayıştan uzaklaştırarak; düşünce, bilim ve teknik zeminine yerleştirme çabamız da bundandır."

CHP İl Başkanı Güven'in mesajı

CHP İl Başkan Asuman Ali Güven, parti olarak öğretmenlerin yanında durmaya, onların haklı mücadelelerinde destekçileri olmaya devam ettiklerini belirtti.

Güven, mesajında, "Bizler, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi 'Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır' sözünün uygulayıcısı ve takipçisi olmaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

MÜSİAD Başkanı Ülkü

MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü ise bir ülkenin varlığını devam ettirebilmesi için yeniliği ve gelişmişliği en üst düzeyde tutması gerektiğini kaydetti.

Yenilikçiliğin ancak ve ancak genç zihinlerle oluşabildiğini dile getiren Ülkü, "Gençlerimize bilgilerin verilmesi, hayatın öğretilmesi noktasında en önemli görevi üstlenenler ise öğretmenlerimizdir. Öğretmen demek, iyiyi ve doğruyu öğreten, kısaca bir ülkenin geleceği demektir." ifadelerini kullandı.

Urla'da tören düzenlendi

Öte yandan, gün nedeniyle Urla Kent Meydanında etkinlik düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtına çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement