24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika
Güncel

24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü

Atatürk'ün "Millet Mektepleri Başöğretmenliğini" kabul etmesinin 88. yıl dönümü ve 24 Kasım Öğretmenler Günü Hatay'da törenle kutlandı.

24.11.2016 16:39

Atatürk'ün "Millet Mektepleri Başöğretmenliğini" kabul etmesinin 88. yıl dönümü ve 24 Kasım Öğretmenler Günü Hatay'da törenle kutlandı.

Hatay Valisi Erdal Ata, Antakya Kültür Merkezi'nde düzenlenen kutlama programında yaptığı konuşmada öğretmenliğin zor ve zor olduğu kadar da onurlu bi·r meslek olduğunu belirtti.

Öğretmenler Günü'nün i·nsanoğlunun daha parlak bi·r geleceğe eri·şmesi· i·çi·n beslenen bütün ümi·tleri·n ancak öğretmenli·k mesleği·ni·n yücelti·lmesi·ne ve öğretmenleri·n daha büyük ki·tlelere faydalı olmasına bağlı olduğunun anlaşılması i·çi·n önemli· bi·r fırsat olduğunu ifade eden Ata, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Si·zler, yeti·şti·ri·lmesi· i·çi·n şefkatli· elleri·ni·ze tesli·m edi·len çocuklarımıza Atatürk i·lkeleri·ni·, Atatürk'ün tüm alanlarda geti·rdi·ği· yeni·li·kleri· ve bunların Türk tari·hi· i·çeri·si·ndeki· yeri·ni· ve önemi·ni· en doğru bi·çi·mde öğretmeli·si·ni·z. Bunu hi·ç i·hmale gelmeyecek bi·r görev olarak kabul edi·p gerçekleşti·rmeli·si·ni·z. Bu görevi·ni·zi· gereği· gi·bi· yaptığınız takdi·rde mi·lli· bi·rli·k ve bütünlüğümüz asla sarsılmayacaktır.

Hatta daha da güçlenecek, mi·lletçe yürüdüğümüz 'çağdaş uygarlık düzeyi·ni·n üstüne çıkma' yolunda daha büyük ve i·leri· adımlar atmamızı sağlayacaktır. Si·zler, tüm bu gerçekleri· bi·lerek öğretmenli·ği· seçti·ni·z. bugüne kadar bu yönde görev ve sorumluluklarınızın gerekleri·ni· başarı i·le yeri·ne geti·rdi·ni·z. En büyük gurur, onur ve erdemi·ni·z de budur. Çünkü bi·lerek, i·steyerek, severek, i·nsanı ve toplumu yücelti·ci·, hak ve adaletle, i·yi·li·k ve doğrulukla, bi·rleşti·ri·ci· hi·zmetleri· yapmak, i·nsana ve topluma yararlı olmak, en onurlu, erdemli· ve kutsal bi·r görevdi·r.

mi·llet i·çi·n, vatan i·çi·n, ortak mutluluk i·çi·n, sağlıklı, güvenli· bi·r toplum i·çi·n, daha güçlü bi·r devlet i·çi·n, geleceği·n modern Türki·ye'si· i·çi·n en büyük görev si·zlere düşmektedi·r."

İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan da dün akşam Antakya'da katıldığı seminerde hayatını kaybeden Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Keser'i rahmetle anarak, ailesine ve eğitim camiasına başsağlığı diledi.

Merhum Keser'in öğretmen ve öğrencileri tarafından çok sevilip sayıldığını belirten Karahan, "Değerli kardeşim seni unutmayacağız ve başarıyla taşıdığın eğitim bayrağını yere düşürmeyeceğiz. Ruhun şad olsun. Bu ani ölüm bize bir kez daha hayatın geçici olduğunu, sevdiklerimizi hiçbir şekilde üzmememizi, komşumuz açken tok yatmamamızı, etrafımızdaki insanlara sevgi ve merhametle davranmamızı, öğrencilerimize bilgi yanında iyi insan olmayı öğretmemiz gerektiğini hatırlattı" diye konuştu.

Mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin etmesinin ardından Yıldız Selahattin Mıstıkoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışı yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement