25. yıl dönümünde "Hocalı Katliamı" konuşulacak - Son Dakika
Güncel

25. yıl dönümünde "Hocalı Katliamı" konuşulacak

25. yıl dönümünde "Hocalı Katliamı" konuşulacak

İBB Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, Azerbaycan sınırları içinde bulunan Dağlık Karabağ bölgesinin Hocalı kasabasında bundan 25 yıl önce yaşanan ve insanlık tarihinin en kara günlerinden biri olan "Hocalı Katliamı"nın konuşulacağı özel bir programa ev sahipliği yapacak.

21.03.2017 13:54  Güncelleme: 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, gerçekleştirdiği özel programlarla kültür sanat ve fikir hayatımıza katkılar sunmanın yanı sıra tarihe de ışık tutmaya devam ediyor. Bu kapsamda İBB Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü Türk Edebiyatı Vakfı ile birlikte Ermenistan ile Azerbaycan arasında başlayan Karabağ Savaşı sırasında yaşanan katliamlar sonucunda yaşamını yitiren insanların anılacağı özel bir etkinlik düzenleyecek.

"Hocalı Katliamı'nın 25. Yıl Dönümü" adlı program, 25 Mart Cumartesi günü İBB Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Etkinlik, katliamı anlatan sinevizyon gösterimi ile başlayacak. Akabinde kadın, çocuk, yaşlı ve erkek olmak üzere 600'ün üzerinde insanın katledildiği 20. yüzyılın en utanç verici olaylarından Hocalı Katliamı'nın konuşulacağı bir panel düzenlenecek. Gazeteci, şair ve yazar Özcan Ünlü'nün moderatörlüğünü yapacağı panele; Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva, politikacı, şair, yazar ve sinemacı Sabir Rüstemhanlı, Kültür Üniversitesi öğretim üyesi Bahtiyar Aslan ile eğitimci ve yazar İmdat Avşar katılacak. 1992 yılında 25 Şubat'ı 26 Şubat'a bağlayan gece yaşanan bu insanlık dramının tanıklarından Azerbaycanlı siyasetçiler yaşananları ilk ağızdan dinleyicilere aktaracak.

Program sonunda Türk Halk Müziği sanatçısı Esat Kabaklı acıları yaşatan türkülerden bir demet sunacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 25. yıl dönümünde 'Hocalı Katliamı' konuşulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement