26. Finike Festivali Başladı - Son Dakika
Yerel

26. Finike Festivali Başladı

26. Finike Festivali Başladı

26'ıncı Finike Festivali, ramazan ayı nedeniyle erken kutlanan "Denizcilik ve Kabotaj Bayramı" etkinlikleriyle başladı.

27.06.2014 21:53  Güncelleme: 09:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geleneksel Finike Festivali, ramazan ayı nedeniyle erken kutlanan "Denizcilik ve Kabotaj Bayramı" etkinlikleriyle başladı.

Finike Festivalinin açılışı protokol üyeleri ve vatandaşların Fethiye Belediyesi mehteran takımı eşliğinde belediye binası önünden kortej yürüyüşüyle başladı. Fuar alanına kadar yapılan yürüyüşe Finike Kaymakam vekili Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Garnizon Komutanı Erol Möngü, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Kaymakam Canan Hançer Baştürk, 26'ıncısı kutlanacak festivalin çeyrek asrı aşkın bir süredir devam ediyor olmasının, Finike halkının sahiplendiğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Festivalin son günü etkinliği olan "1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı"nın bu yıl ramazan ayı dolayısıyla festivalin ilk günü kutlandığını ifade eden Baştürk, ilçe ve yöre halkına hayırlı olmasını temenni etti.

Belediye Başkanı Sarıoğlu da belediye başkanı olarak ilk defa Finike Festivali kutlamalarına katıldığını ve etkinliğin en iyi olması için çalıştıklarını söyledi.

Sarıoğlu, "Biz değişim sloganı ve hizmet için göreve geldik. Yeni yasayla bazı görevlerimiz büyükşehire bağlandı. Ancak biz bu görevleri büyükşehir yapacak demedik, halkımızın ihtiyacı dedik ve her hizmete koştuk. İnşallah güzel bir festival, güzel bir ramazan ayı geçirmeyi temenni ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kutlamalara Finike Limanı'nda devam edildi, "Denizcilik ve Kabotaj Bayramı" kutlaması yapıldı.

Etkinliklerde ayrıca 50, 100 ve 200 metre yüzme yarışı, su altında yüzme yarışı, tekne gösterileri ve yarışları gibi çeşitli yarışlar düzenlendi, dereceye girenlere de hediye ve para ödülleri verildi.

Festival, 1 Temmuz akşamına kadar çeşitli etkinlikler ve fuar alanı içinde yapılacak konserlerle devam edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 26. Finike Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement