28. Uluslararası İzmir Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

28. Uluslararası İzmir Festivali

28. Uluslararası İzmir Festivali

Festival kapsamında ABD'nin en eski dans topluluğu Martha Graham Dance Company, 22 Türk dansçının da görev alacağı gösteriyle perşembe günü sahne alacak İKSEV Başkanı Sarper: "Martha Graham Dance Company'nin Türkiye'de eğitim vermesi için çaba sarf edeceğiz"

16.07.2014 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfınca (İKSEV) bu yıl 28'incisi düzenlenen "Uluslararası İzmir Festivali" kapsamında, ABD'nin en eski dans topluluğu Martha Graham Dance Company, 22 Türk dansçının da görev alacağı gösteriyle perşembe günü sahne alacak.

İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, basın toplantısında, 1990 yılında da festival kapsamında sahne alan topluluğun, bu kez gösterisinde, rejisör Penny Diamantopoulou tarafından eğitim verilen 22 Türk dansçının sahne alacağını belirtti.

Topluluk ile gelecekte tekrar çalışmak istediklerini dile getiren Sarper, şunları söyledi:

"Bu projeyle ilgili çok heyecan duyuyorum. Yetkilileriyle görüşerek Martha Graham Dance Company'nin Türkiye'de eğitim vermesi için çaba sarf edeceğiz. Topluluğun tekniğinin öğretildiği bir merkez kurulması, ustalık sınıflarının hayata geçirilmesini istiyoruz. Vakıf olarak, bu eğitimleri aldıktan sonra dansçılarımızın, ABD'de Martha Graham Dance Company ile çalışma, onlarla sahne alma gibi oluşum içinde yer alması için çaba göstereceğiz."

Martha Graham Dance Company Sanat Direktörü Janet Eilber de gösteride, 3'ü Martha Graham'a ait 4 projenin sahneleneceğini kaydederek, Türk dansçıların, 1935 yılında öğrenci dansçılar için oluşturulan ve insanların düzeni değiştirme gücünün ifade edildiği Panorama Projesi'nde yer alacağını ifade etti.

Panorama Projesi Rejisörü Penny Diamantopoulou ise Türk dansçıların, tarz farkı nedeniyle 10 günlük eğitimde zorlanmalarına rağmen çok istekli ve cesaretli olduklarına dikkati çekerek, sonuçtan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İzmir Devlek Opera ve Balesi Dansçısı Çisil Soyöz de aldıkları eğitime göre bambaşka teknikle dans edecekleri gösteriye hazırlanırken zorlandıklarını anlatarak, gösteri için çok heyecanlı olduklarını bildirdi.

Projede yer alan 3 erkek dansçıdan biri olan Antalya Devlet Opera ve Balesi Dansçısı Aykut Levent Özer de projenin, iki Dünya Savaşı arasındaki süreçte oluşturulduğunu belirterek, dans ederken projenin, ayna olduğu topluma, iyiliğe doğru yön verdiğini hissettiğini kaydetti.

Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda saat 21.30'da başlayacak gösteride topluluk, Panorama'nın yanı sıra, Errand, Echo ve Rite of Spring adlı koreografileri sahneleyecek. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 28. Uluslararası İzmir Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement