29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Yerel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

AK Parti Denizli Milletvekilleri Yüksel, Uçar ve Dalbudak kutlama mesajı yayımladı.

28.10.2014 16:30

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, "Cumhuriyetimizi güçlü kılan en önemli unsur hızla gelişen demokrasimizdir" dedi.

Yüksel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, Cumhuriyetin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde verilen emsalsiz mücadelenin, onurlu duruşun, egemenliğe sahip çıkma ve bağımsız yaşama iradesinin adı olduğunu bildirdi.

Cumhuriyetin, vatan sevgisinin sarsılmaz temel taşı ve vazgeçilmez değeri olduğunu vurgulayan Yüksel, şu ifadelere yer verdi:

"Cumhuriyet, millet olma özelliğimizi güçlendiren onurlu ve şerefli bir değerdir. Cumhuriyetimiz bugün her zamankinden daha kuvvetli ve daha emin adımlarla ilerliyor. Cumhuriyetimizi güçlü kılan en önemli unsur hızla gelişen demokrasimizdir. Cumhuriyet demokrasinin çimentosudur, demokrasi olmadan Cumhuriyetin güçlü olması düşünülemez. Dolayısıyla demokrasinin gelişmesi Cumhuriyetin gelişmesi anlamına gelmektedir."

AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar da Cumhuriyet Bayramı'nın 91. Yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutlamanın, onur ve mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

Mesajında, köklü tarihinden ve kültüründen ilham alan Türkiye Cumhuriyeti'nin, 91 yılda eğitimden sağlığa, ulaştırmadan demokrasiye, milli savunmadan insan haklarına, bilimden üretime kadar tüm alanlarda önemli mesafeler katettiğini bildiren Uçar, şu görüşleri aktardı:

"Son yıllarda daha da hızlanarak devam eden bu ilerleyiş, Yeni Türkiye sevdası ile yeni bir şekil ve hız kazanmıştır. Yeni Türkiye yolunda 91 yıl önceki heyecan ve şevk ile din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmaksızın bir olup, iri olup, diri olup, 2023 ve 2071 hedefleri doğrultusunda dünyanın lider ülkelerinden biri olmak için çalışacağız."

AK Parti Denizli Milletvekili Nursan Dalbudak ise Türkiye'nin, cumhuriyetin ve demokrasinin sağlam temelleri üzerinde, atılımlar ve istikrarlı politikalarla dünyanın güçlü, söz sahibi ve saygın bir ülkesi olma yolunda hızla ilerlediğini belirtti.

Dalbudak, mesajında "Vatandaşlarına insan olmanın onurunu ve çağdaş dünyanın değerlerini yaşatan cumhuriyetin; hiçbir etnik köken, zümre ve grup ayrımı yapmaksızın bu ülkenin vatandaşı olan herkesi, medeniyetle buluşturma projesi ve fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmenin tek yoludur. Cumhuriyetimizin 91'inci yılında, bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum" ifadelerine yer verdi. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement