Doha'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Doha'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu Düzenlendi

Katar'ın başkenti Doha'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde resepsiyon düzenlendi.

29.10.2014 21:30  Güncelleme: 09:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Katar'ın başkenti Doha'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde resepsiyon düzenlendi.

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi konutunda gerçekleştirilen törene, Katar Başbakan Yardımcısı Ahmed bin Abdullah bin Zeyd el Mahmud, Eğitim Bakanı Muhammed Abdulvahid Al Hammadi, Adalet Bakanı Hasan Lahdan Al Mühennedi, Kordiplomatik Dekanı Ali İbrahim Al Ahmed, Protokol Şefi İbrahim Fahru, çeşitli temaslar için Katar'da bulunan Türk Silahlı Kuvvetlerinin farklı birimlerinde muvazzaf Tümgeneraller, Teknik Direktör Bülent Uygun, Futbolcu Tuncay Şanlı, üst düzey komutanlar, büyükelçiler ve çok sayıda davetli katıldı.

Katar ve Türkiye milli marşlarının okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Doha Büyükelçiliğine gönderdiği özel kutlama mesajı İngilizce olarak okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Görev yapmakta olduğunuz bu dost ülkede bulunan tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor; Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91'inci yıl dönümünün ülkemiz, milletimiz, tüm dost ve kardeş ülkeler için hayırlar getirmesini Allah'tan niyaz ediyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıl heyecanını bizlerle paylaşan dost ve kardeş ülkelerin temsilcilerine, onların nezdinde tüm dost ve kardeş halklara, temsilcilik çalışanlarımıza da bu anlamlı günümüzde barış ve dayanışma mesajlarımızı iletiyor, milletimizin en kalbi selamlarını gönderiyorum.

Türkiye Cumhuriyeti, dünyada barışı, dayanışmayı, adalet ve refahı savunan; her ülkenin iç işlerine ve toprak bütünlüğüne saygı gösteren, uluslararası hukuku, evrensel insani değerleri, insan hak ve özgürlüklerini her şeyin üzerinde tutan bir dış politika anlayışına sahiptir. 91 yıl boyunca hassasiyetle muhafaza ettiğimiz ve savunduğumuz bu değerler, bugün ve bundan sonra da Türkiye dış politikasının sarsılmaz temel ilkeleri olacaktır. Türkiye, her meselede adaletin, hakkaniyetin ve barışın yanında yer almayı, mazlum ve mağdurlar için cesaretle hakkı savunmayı sürdürecektir.

Türkiye, istikrarla büyüyen ekonomisi, standartları yükselen demokrasisi, kararlı Avrupa Birliği Süreci, G-20 üyeliği, uluslararası platformlardaki etkin tutumuyla, bölgesel ve küresel barış için tecrübesini insanlık adına seferber etmekten de kaçınmayacaktır. Bu düşüncelerle, orada yaşayan tüm vatandaşlarımızın, tüm kardeşlerimizin, akrabalarımızın Cumhuriyet Bayramlarını tekrar tebrik ediyorum. Bu anlamlı günde, heyecanımıza ve coşkumuza ortak olan dost ve kardeş ülkelere, onların halklarına ve temsilcilerine, ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyor; selam ve sevgilerimi yolluyorum."

"Türkiye ve Katar ilişkileri mükemmel" -

Mesajın okunmasının ardından konuşan Büyükelçi Ahmet Demirok, "Atalarımız yaşanan büyük krizlerin ardından Cumhuriyeti sıfırdan kurdular. Şu an rekabetçi, sağlam ve liberal bir ekonomi, genç ve yetenekli nüfus, işleyen demokratik kurumlara sahibiz. Bunun yaşanmasını sağlayanlar ve özellikle Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak ve teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Türkiye'nin "yurtta sulh, cihanda sulh" ilkesiyle kurulduğunu ve bu yolda kararlılıkla devam ettiğini dile getiren Demirok, "Geniş ve yapıcı vizyonumuz, sadece ulusal çıkarlarımızı garantiye almayacak aynı zamanda insanlığın ortak amaçlarına ve özellikle şu anda en çok arzulanan barış döneminin sağlanmasına katkı sağlayacak" ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Katar'ın "mükemmel" ikili ilişkilere sahip olduğunun altını çizen Büyükelçi Demirok, iki ülke arasında karşılıklı gerçekleştirilen üst düzey ziyaretleri örnek gösterdi.

Büyükelçi Demirok, ikili ilişkilerin sadece "siyasal ve ekonomik" alanlarda kısıtlı olmadığını hatırlatarak, 2015 yılının Türk ve Katar Kültürel Yılı olarak kutlanacağını hatırlattı.

Konuşmanın ardından, protokol heyeti ve Büyükelçi Demirok, Katar ve Türkiye bayraklarının bulunduğu pasta kesti. - Doha

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doha'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement