29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Yerel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru

AK Parti Kırşehir Milletvekili Çalışkan ve AEÜ Rektörü Prof. Dr. Saylam, kutlama mesajı yayımladı.

28.10.2014 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan ile Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Çalışkan, mesajında, Türk milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çevresinde kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanması ve ardından cumhuriyetin kurulmasının tarihte ender kaydedilen bir başarı olduğunu belirtti.

Kurtuluş Savaşı'nın Türk milletinin var olma savaşı, cumhuriyetin ise yeniden dirilişin simgesi olduğunu vurgulayan Çalışkan, şöyle devam etti:

"Bugün bizlere düşen görev çağdaşlaşma yolunda atılan adımları daha da çoğaltmak ve milletimizin refahını arttırarak, dünya ulusları içinde hak ettiği yere taşımaktır. Hükumetimiz bu yolda kararlı adımlar atmaktadır. Ülkemiz her geçen gün güven ve istikrar içinde kalkınmakta ve büyümektedir. Türkiye Cumhuriyeti bugün artık dünyada ve bölgesinde ciddi bir istikrar unsuru olmuş, dünya barışına yapmış olduğu katkılarla saygın bir yer edinmiştir. Aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutlar, yüce Allah'tan şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlıklı ömür vermesini niyaz ediyorum."

Rektör Prof. Dr. Saylam'ın mesajı

AEÜ Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam ise mesajında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk milletinin karakterine en uygun idare biçimi olarak tanımladığı cumhuriyeti kutlamanın sevincini ve onurunu yaşadığını ifade etti.

Kişi hak ve özgürlüklerini güvence altına alarak barışın, dostluğun, kardeşliğin simgesi, milleti bir arada tutan yegane güç olan cumhuriyetin, büyük Türk milletinin tarihindeki en parlak başarılardan ve en kapsamlı çağdaşlaşma hamlelerinden biri olduğunu belirten Saylam, şunları kaydetti:

"Demokrasinin temel taşı olan bu rejimi daima koruyan ve yücelten Türk milleti bugün geleceğe emin adımlarla ilerlemekte ve çağdaş toplumlar içindeki yerini daha yukarılara taşımaktadır. Bu mutlu gün vesilesiyle cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyor, milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum." - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement