Kıbrıs'ta Liderler Müzakere Tarihinde Bir İlke İmza Attı - Son Dakika
Güncel

Kıbrıs'ta Liderler Müzakere Tarihinde Bir İlke İmza Attı

Kıbrıs\'ta Liderler Müzakere Tarihinde Bir İlke İmza Attı

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, başkent Lefkoşa'da Arasta'yı ve Uzun Yol'u gezmek için bir araya geldi.

23.05.2015 14:43  Güncelleme: 15:21

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakere tarihinde bir ilki gerçekleştirerek başkent Lefkoşa'nın Türk ve Rum çarşılarını birlikte gezdi. Her iki tarafta kahve içen liderler, alkışlarla ve barış şarkılarıyla karşılandı.

BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

Anastasiadis öğlen saatlerinde başkent Lefkoşa'yı ikiye ayıran sınır hattındaki Lokmacı barikatında buluştu. Ziyaret Rum liderin de KKTC topraklarına ilk geçişi oldu. İki lider önce Kıbrıs Türk tarafında Osmanlı döneminden kalan turistik Büyük Han'ı ziyaret etti. Yol boyunca esnafla sohbet eden liderlere, Büyük Han'da kahve ve ekmek kadayıfı ikram edildi. Liderleri barış şarkılarıyla karşılayan Kıbrıslı Türkler, Anastasiadis'e nazar boncuğu hediye etti.

KAHVE VE KIBRIS İÇKİSİ İKRAM EDİLDİ

Akıncı ve Anastastasiadis, daha sonra yürüyerek kentin Rum çarşısını bölümüne geçti. Rum tarafında da büyük ilgi gören iki lidere çiçekler hediye edildi. Tarihi Feneromeni kilisesi yanındaki kafede oturan liderlere burada, kahve ve Kıbrıs içkisi Zivaniya ikram edildi.

MEDYA ORDUSU TAKİP ETTİ

Akıncı ve Anastasiadis 45'şer dakika planlanan iki ziyaretinde de kalabalık bir medya ordusunun takibi altında kaldı. İki lider, Rum kesiminde kazı kazan da oynadı. Yapılan ortak açıklamada her iki lider, Kıbrıs sorununu gelecek nesillere bırakmadan çözmek istediklerini söyledi.

"KIBRIS SORUNUNU ÇÖZMEYE KARARLIYIZ"

Akıncı, "Kıbrıslı Türk ve Rumlar aynı masada oturarak yemeyi ve içmeyi iyi bilirler. Şimdi birlikte içtiğimiz gibi. Ancak müzakere masasında o kadar iyi değiller. Biz şimdi müzakere masasını da bu ziyaret gibi başarılı bir şekilde tamamlamayı hedefliyoruz. Çok uzun süredir devam eden sorunu gelecek nesillere bırakamayız. Kıbrıs sorununu çözmeye kararlıyız" dedi.

ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

KKTC cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın 'iki kardeş ülke' açıklamasına sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu açıklamaya yer vermişti: "Bu ifadeler bir sıcaklığın gereğidir. Sayın Akıncı KKTC halkının seçimiyle göreve gelmiştir. Burada 2 kardeş ülkeyiz dediğiniz zaman ortaya çok farklı tablolar çıkar. Sayın cumhurbaşkanının ağzından çıkanı kulağının duyması gerekir. Türkiye KKTC'yi neden sahipleniyor bunu bir eshabı mucibesi var. Kardeş olarak çalışmanın bile bir şartı vardır. Bu ülke Kuzey Kıbrıs'a bedel ödemiştir. Biz şehitler vermişiz. Ve bedel ödemeye devam ediyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kıbrıs'ta Liderler Müzakere Tarihinde Bir İlke İmza Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • turgay: ulan ne güzel mutlu insanlar bizdeki gibi her gün birbirimizi mi yesinler.Dünya gelip geçici değer mi birbirimizi kırmya 13 5 Yanıtla
  • Çukurovalı: Bu adam KKTC başına bela olur 12 3 Yanıtla
  • S.B.K: Akıllı olun kıbrıslı türkler.... Yoksa rum tarafına siZide yollar orayı askeri kamp yaparız... 12 1 Yanıtla
  • nazmiye: Yarın rumlar akıncıyı kandırıp savaşsız kıbrısı türklerin elinden alır.görürsünüz. 9 2 Yanıtla
  • CELAL PİR: TÜRKİYEDE YAŞAYANLAR PİS İFTİRACIDIR HABERİN OLSUN SAYIN AKINCI,BUNLAR KENDİ ANA BABASINA BİLE İFİTİRA EDİYOR BURDA KİMSEYE MÜSAMAHA YOK,YA ONLARDANSIN YADA HAİN BU MİKROPLAR BÖYLEDİR. 1 9 Yanıtla
  • turkgladıo: 600 yıl kapımızdaki köpek bile olamayan rumları tercih edin siz.rumlar kurşuna dizerken izleriz bu sefer bizde.sonrada yardıma geldik diye gireriz rumlarıda biz temizleriz.tüm ada bizim olur. 5 3 Yanıtla
  • tipebak: 5 kupona kıbrısı satar bu eleman 7 1 Yanıtla
  • CELAL PİR: OĞLUM DÜNYADA BİR HAİN VE İT VASA ODA SİZSİNİZ,SİZİ TOKATLAYA TOKATLAYA RAZI ETMEK LAZIM FAKAT ADAM SİZİN GİB BARBAR DEĞİL,UYGAR BİR YOL SEÇMİŞ AMA NERDE BU MAĞARA İNSANLARINA BARIŞI ANLATMAK.YARIN MİLLİYETÇİ OL BU İTLER SENİ ALKIŞLAR,BUNLAR MİKROP 1 7 Yanıtla
  • berkay: LAN GÜZEL KADEH VURUYORLAR BİZEDE BÖYLE LAZIM LAN 3 4 Yanıtla
  • vatan: sebebi akpdir 3 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement