3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın Vefatının 29. Yılı - Son Dakika
Yerel

3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın Vefatının 29. Yılı

Türkiye Cumhuriyeti'nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar, vefatının 29. yılında, Gemlik ilçesindeki anıt mezarı başında, Cumhurbaşkanı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alpaslan ve torunu Akile Gürsoy'un da katıldığı törenle anıldı.

22.08.2015 12:00

Türkiye Cumhuriyeti'nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar, vefatının 29. yılında, Gemlik ilçesindeki anıt mezarı başında, Cumhurbaşkanı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alpaslan ve torunu Akile Gürsoy'un da katıldığı törenle anıldı.

Umurbey Mahallesi'ndeki törende ilk olarak anıt mezara çelenk bırakıldı, saygı duruşunda bulunuldu.

Alpaslan ve beraberindekiler daha sonra Celal Bayar Vakfı Müzesi ve Bayar'ın doğduğu evi gezdi.

Bayar'ın torunu Gürsoy, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Celal Bayar'ı hasretle andıklarını söyleyerek, "Kurdukları cumhuriyetin her zaman daha iyiye, daha barış içinde, refah içinde devam etmesini diliyorum. Çok büyük emeklerle kurulmuş bir cumhuriyetin evladıydı" şeklinde konuştu.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu da Bayar'ın hem ekonomik kalkınmada hem de cumhuriyetin temellerinin atılmasında önemli bir rol üstlendiğini, kendisini saygı ve rahmetle andıklarını dile getirdi.

Törene Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık ve protokol üyeleri ile Bayar'ın yakınları da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın Vefatının 29. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement