3. Uluslararası Din ve İnsan Hakları Çalıştayı" Başladı - Son Dakika
Güncel

3. Uluslararası Din ve İnsan Hakları Çalıştayı" Başladı

Selçuk Üniversitesi'ne bağlı İnsan Hakları ve Barış Çalışmaları merkezleri ile İsveç merkezli insan hakları ve insancıl hukuk kurumu Raoul Wallenberg Enstitüsü (RWI) iş birliğiyle düzenlenen "3. Uluslararası Din ve İnsan Hakları Çalıştayı" İstanbul'da başladı.

20.11.2015 17:01

Selçuk Üniversitesi'ne bağlı İnsan Hakları ve Barış Çalışmaları merkezleri ile İsveç merkezli insan hakları ve insancıl hukuk kurumu Raoul Wallenberg Enstitüsü (RWI) iş birliğiyle düzenlenen "3. Uluslararası Din ve İnsan Hakları Çalıştayı" İstanbul'da başladı.

Kurtköy'deki Crowne Plaza'da düzenlenen ve teması "ayrımcılık" olarak belirlenen çalıştayın ilk gününde, insan hakları ve din perspektifinden ayrımcılık ve eşitlik, ırksal ve etnik, din temelli, engellilere yönelik ayrımcılıklar ile toplumsal cinsiyet ayrımcılığı gibi konular ele alındı.

Raoul Wallenberg Enstitüsü Türkiye Temsilcisi Ville S. Forsman, Medrese Alimleri Vakfı Başkanı Muhammed Tayyip Elçi, Mardin Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriyel Akyüz ve Selçuk Üniversitesi Barış Çalışmaları Merkezi Müdürü ve Çalıştay Koordinatörü Doç. Dr. Nezir Akyeşilmen birer konuşma yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 3. Uluslararası Din ve İnsan Hakları Çalıştayı' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement