30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Yerel

30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru

30 Ağustos Zafer Bayramı\'na Doğru

AK Parti Kırşehir Milletvekili Çalışkan: "30 Ağustos zaferi, milletimiz için bir destandır"

29.08.2014 13:19

AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çalışkan, mesajında, Kurtuluş Savaşı'nı tarihte eşi benzeri görülmemiş bir zaferle taçlandıran, her aşaması vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu 30 Ağustos zaferinin 92'nci yıl dönümünü milletçe birlik ve beraberlik içinde büyük bir gurur ve coşkuyla kutladıklarını belirtti.

Çalışkan, 30 Ağustos'un, Türk milletinin tarihinde dönüm noktası sayılacak savaşların kazanıldığı en şanlı zaferin bayramı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Kazanılan savaşlarla bu aziz vatanı işgal etmek isteyenlere hak ettikleri cevap en iyi şekilde verilmiştir. 30 Ağustos zaferi, milletimiz için bir destandır. 30 Ağustos zaferi, aynı zamanda milletimizin hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirdiği destanın da adıdır. Bu zafer ile bağımsız bir devlete sahip olmamızın yolu açılmı, Türkiye Cumhuriyeti'nin de temelleri atılmıştır. Dünya ülkelerinin bölgesel sorunlarına çözüm arayışlarıyla birinci derece beklentilerin yöneldiği Türkiye Cumhuriyeti, bugün bölgesinin yanı sıra dünyada söz sahibi olan güçlü bir ülke haline gelmiştir."

Her alanda olduğu gibi ordusuyla da bir güç olan Türkiye'nin, ezilen hakların yanında yer alacak bir anlayışla yönetildiğine dikkati çeken Çalışkan, şunları anlattı:

"Şanlı tarihi ile övündüğümüz bu millet, ordusu ile her zaman güçlü olacak ve dünyada söz sahibi olmaya devam edecektir. Bu mücadelelerde kanını ve canını vererek bu mukaddes vatanı bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün Kurtuluş Savaşı kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Büyük zaferin 92'nci yılında bölgesinde istikrarın ve güvenin timsali olan kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin Zafer Bayramı'nı en içten duygularla kutluyorum." - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement